Terug

Volg Hart van Nederland

Meld je aan voor het Hart van Nederland panel

Steun je de boerendemonstranten, klimaatactivisten of geen van beide? Welke impact hebben besluiten van de politiek op jou? En wat moet volgens jou de toekomst zijn van Zwarte Piet? Deze en talloze andere vragen krijg je voorgeschoteld in het Hart van Nederland-panel. Meld je ook aan voor het grootste dagelijkse nieuwspanel van Nederland en bepaal wat nieuws wordt!

Meld je aan voor het panel

Ook meedoen aan het Hart van Nederland-panel? Aanmelden kan via deze link. Bent u al lid en zijn uw gegevens gewijzigd? Dan kunt u dat via deze link aangeven.

Meld je aan

Verantwoording

Van alle deelnemers zijn kenmerken bekend die van belang zijn voor het verkrijgen van een representatieve uitkomst van de onderzoeken. Denk aan geslacht, leeftijd, woonplaats, inkomen, opleidingsniveau en politieke voorkeur. Hiervoor wordt de Gouden Standaard (van de MOA en het CBS) gehanteerd. Regelmatig wordt deelnemers actief gevraagd of deze gegevens nog actueel zijn, zodat we verzekerd blijven van de representativiteit.

Elke dag bepaalt de redactie naar welk onderwerp onderzoek wordt gedaan en wordt een vragenlijst opgesteld door gespecialiseerde redacteuren. Van belang is bijvoorbeeld dat de inleiding bij de vragen en stellingen neutraal, als een nieuwsbericht, wordt geformuleerd. Vervolgens wordt een groep van tussen de 4.000 en 6.000 deelnemers uit het panel uitgenodigd. Dit veldwerk wordt gedaan door het hierin gespecialiseerde onderzoeksbureau No Ties.

Zodra meer dan 2.000 reacties binnen zijn wordt bekeken of de deelnemers een representatieve afspiegeling vormen van de Nederlandse bevolking volgens bovengenoemde kenmerken. Mocht dat niet het geval zijn dan wordt zowel over- als ondervertegenwoordiging van bepaalde groepen respondenten middels weging gecompenseerd. Indien nodig wordt de steekproef onder een additionele groep deelnemers verspreid. De response bij de onderzoeken van het Hart van Nederland-panel is met gemiddeld 60 procent overigens heel hoog te noemen, waardoor de meeste onderzoeken een n van 3.000 hebben.

Wij hanteren een betrouwbaarheidsniveau van 95 procent. Op een volwassen populatie van zo’n 14,5 miljoen volwassen Nederlanders en 2.000 respondenten komt dit bij een uitslag van 50 procent neer op een foutmarge van ongeveer 2,2%. Dat wil zeggen dat we in 95 procent van de onderzoeken verwachten een de mening van de populatie als geheel (de volwassen Nederlandse bevolking) betrouwbaar weer te geven, binnen de afwijking van de foutmarge.

Heeft u een vraag of opmerking over het panel? Mail ons dan op hart@talpanetwork.com.

Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.