Terug

Volg Hart van Nederland

Hoe de politie al een week zoekt naar de voortvluchtige schutter Lucky

112

28 jan 2023, 21:17

De politie is nog steeds op zoek naar de voortvluchtige Minh Nghia Vuong. De 49-jarige man, die met de bijnaam 'Lucky' door het leven gaat, wordt ervan verdacht vorige week zaterdag twee vrouwen bij een winkelcentrum in Zwijndrecht te hebben neergeschoten. Zijn voormalige schoonmoeder kwam om het leven. Het andere slachtoffer is zijn ex, die nog steeds zwaargewond in het ziekenhuis ligt. De verdachte zelf is nergens te bekennen, maar er zijn afgelopen week wel aanwijzingen gevonden. Een tijdlijn van de klopjacht.

Fatale schietpartij

Op klaarlichte dag schiet de man zaterdagmiddag 21 januari rond 13.45 uur twee vrouwen neer bij het drukbezochte winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht. De 66-jarige Michel, de ex-schoonmoeder van de verdachte, overlijdt bij de schietpartij. Zijn ex, de 38-jarige Anneke, raakt zwaargewond.

Politie verspreidt foto verdachte

De volgende dag verspreidt de politie de identiteit van de man die wordt verdacht van de dodelijke schietpartij. Het gaat om de 49-jarige Minh Nghia Vuong, de ex-partner van de dochter. De politie noemt hem vlucht- en vuurwapengevaarlijk. Ook is de man een bekende van de politie. De gezochte man zou volgens De Telegraaf tot voor kort onder toezicht hebben gestaan van de reclassering, vanwege een gewapende beroving van een geldloper. Hij zat daarvoor een celstraf uit van zeven jaar. Vuong staat inmiddels internationaal gesignaleerd en overheidsinstanties zijn geïnformeerd.

Vluchtauto teruggevonden in Zwijndrecht

In de zoektocht naar de man vindt de politie in de nacht van zondag op maandag de auto waarin de vermoedelijke schutter gevlucht is. Het voertuig, een zwarte BMW, wordt aangetroffen op de Veldslahof in Zwijndrecht, ongeveer een kilometer van waar de schietpartij zaterdag plaatsvond. De politie vermoedt dat de verdachte op zaterdag is gewisseld van auto.

Tweede vluchtauto in Rotterdam

Dinsdag 24 januari zien buurtbewoners een grijze Skoda Octavia op een parkeerplaats op de Kuinder in de Rotterdamse wijk Zevenkamp. Ze tippen de politie. Het blijkt inderdaad te gaan om de wagen waar de politie naar op zoek was. De politie gaat op zoek naar camerabeelden van de wegen naar de Kuinder.

Derde vluchtauto in Hoek van Holland

Dinsdagavond wordt de derde vluchtauto, een zwarte Seat Ibiza, gevonden aan de Dolphijnstraat in Hoek van Holland, in de buurt van het huis van een kennis van hem. Een arrestatieteam doet een inval in de desbetreffende woning, maar zonder succes: de verdachte wordt er niet aangetroffen. Toch vermoedt de politie dat Vuong gebruik maakt van mensen in zijn netwerk voor onderdak, eten en middelen om uit het zicht van de politie te blijven.

OM: 30.000 euro voor de gouden tip

Het Openbaar Ministerie looft een beloning van 30.000 euro uit voor de tip die leidt tot de aanhouding van de 49-jarige verdachte van de fatale schietpartij in Zwijndrecht zaterdag. De voortvluchtige man wordt verdacht van moord en poging tot moord.

Familie: dochter vecht voor haar leven

De familie laat in een verklaring weten te hopen dat de klopjacht van de politie zorgt voor de arrestatie van de man "zodat hij zich moet verantwoorden voor deze ongekende daad". Nabestaanden zijn een inzamelingsactie gestart om 50.000 euro in te zamelen voor de begrafenis van moeder Michel en de revalidatiekosten van dochter Anneke.

Politie publiceert nieuwe foto verdachte

De politie verspreidt woensdagmiddag een nieuwe, recentere foto van Lucky, omdat die waarschijnlijk meer lijkt op hoe Vuong er nu uitziet. De man is ongeveer 1,70 meter lang en spreekt goed Nederlands. Hij heeft een Vietnamese achtergrond. Inmiddels zijn er meer dan honderd tips binnengekomen. De politie roept mensen op de man niet zelf te benaderen, maar meteen 112 te bellen.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.