Terug

Volg Hart van Nederland

Crowdfunding gestart voor moeder Michel en dochter Anneke na fatale schietpartij Zwijndrecht

112

25 jan 2023, 19:23

Er in een inzamelingsactie gestart voor de overleden moeder Michel (66) en haar dochter Anneke (38) die zwaargewond is. Afgelopen zaterdag werden ze neergeschoten bij een winkelcentrum in Zwijndrecht door de gezochte 49-jarige 'Lucky' Minh Nghia Vuong. Met de opbrengst zeggen de initiatiefnemers de begrafenis van de overleden moeder te willen betalen en de revalidatiekosten van de zwaargewonde dochter.

Het doel van de crowdfunding is om een fors bedrag op te halen. De initiatiefnemers hopen zo'n 50.000 euro bij elkaar te krijgen. Na een dag staat de teller al bijna op tienduizend euro.

"De achtergebleven dochters van Michel en zussen van Anneke zijn zwaar getroffen door dit enorme leed", staat in de beschrijving van de inzamelingsactie. "Met de opbrengst van deze donaties willen we de drie zussen helpen om de kosten van de begrafenis van hun moeder Michel te bekostigen, maar ook de oplopende ziekenhuiskosten in verband met de ernstig kritieke toestand van dochter en zusje Anneke."

Schietpartij Zwijndrecht

Moeder Michel overleed direct na de schietpartij. Haar dochter Anneke, die een tijdlang een relatie zou hebben gehad met de verdachte, ligt zwaargewond in het ziekenhuis. De vermoedelijke schutter is sinds de fatale schietpartij spoorloos. Er wordt een klopjacht op de man geopend, maar de locatie waar 'Lucky' zich bevindt is vooralsnog onbekend. Woensdag werd zijn derde vluchtauto gevonden in Hoek van Holland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.