Terug

Volg Hart van Nederland

30.000 euro beloning voor tip die leidt tot aanhouding voortvluchtige Lucky

112

24 jan 2023, 20:52

Het Openbaar Ministerie looft een beloning van 30.000 euro uit voor de tip die leidt tot de aanhouding van de 49-jarige verdachte van de fatale schietpartij in Zwijndrecht zaterdag.

Daarbij werd een 66-jarige vrouw gedood, haar 38-jarige dochter raakte zwaargewond. Zij ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. De voortvluchtige man wordt verdacht van moord en poging tot moord, werd bekendgemaakt in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Op de vlucht

Verdachte Minh Nghia Vuong, bijnaam 'Lucky', sloeg na de schietpartij bij het winkelcentrum in Zwijndrecht op de vlucht en wist tot nu toe uit handen van de autoriteiten te blijven. De politie vermoedt dat hij contact zoekt met mensen in zijn netwerk "om zo te voorzien in zaken als onderdak, eten en middelen om uit het zicht van de politie te blijven".

De politie heeft twee auto's waar de verdachte zich in verplaatst zou hebben teruggevonden. Ook zijn er ruim honderd tips binnengekomen. Maar die hebben nog niet geleid tot de aanhouding van de verdachte.

Mogelijke route

Op beelden die een Hart van Nederland-verslaggever ter plekke heeft bekeken, is te zien dat Lucky afgelopen zaterdag om 15:30 uur met hoge snelheid de wijk Prins Alexander in komt rijden. Hij parkeert de auto op de Kuinder en gaat vervolgens te voet verder over de Boorn.

Hieronder is te zien welke route de verdachte mogelijk heeft afgelegd:

Vluchtroute Zwijndrecht Lucky

Vluchtroute Zwijndrecht Lucky

De Rotterdamse politie meldt dat alle informatie nog steeds welkom is. Dinsdagmiddag hadden ze al meer dan honderd tips binnen gekregen.

Moeilijk te pakken

Het is niet de eerste keer dat de politie op zoek is naar Minh Nghia Vuong. Het AD berichtte eerder deze week dat hij meerdere gewapende overvallen pleegde op een Rabobank, een Kwantum en bij meerdere autodealers.

Vuong was moeilijk te pakken, zegt een politiebron tegen de krant. Dat was niet alleen geluk, maar ook "discipline, alertheid en een hoog arbeidsethos. Hij is een vakman, die nauwelijks fouten maakt", aldus de bron. Zijn bijnaam Lucky heeft hij volgens het AD hieraan te danken.

Dit vertelde de politie eerder over de man:

Klopjacht gaande op vuurwapengevaarlijke verdachte fatale schietpartij Zwijndrecht
1:33
Klopjacht gaande op vuurwapengevaarlijke verdachte fatale schietpartij Zwijndrecht

Inmiddels is een crowdfundingactie gestart. Met de opbrengst zeggen de initiatiefnemers de begrafenis van de 66-jarige vrouw te willen betalen en de revalidatiekosten van het zwaargewonde slachtoffer. Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.