Terug

Volg Hart van Nederland

Politie denkt dat voortvluchtige Lucky wisselde van auto, zoekt nu naar grijze Skoda

112

23 jan 2023, 16:55

De politie denkt dat de verdachte van de dodelijke schietpartij in Zwijndrecht op zaterdag is gewisseld van auto. De man, de 49-jarige Minh Nghia Vuong, is nog steeds voortvluchtig.

Bij de schietpartij kwam een 66-jarige vrouw om het leven. Haar 38-jarige dochter raakte zwaargewond.

In zoektocht naar de man heeft de politie de auto gevonden waarin hij gevlucht is. Het voertuig is afgelopen nacht aangetroffen op de Veldslahof in Zwijndrecht. "Dit voertuig is veiliggesteld en wordt onderzocht." De politie vermoedt dat hij nu rijdt in een grijze Skoda Octavia met kenteken KV-121-F.

Geen onbekende van politie

Minh Nghia Vuong staat inmiddels internationaal gesignaleerd. De politie meldt onafgebroken onderzoek te doen om de verdachte op te sporen. "Dit gebeurt met zichtbare en onzichtbare middelen." Inmiddels zijn er al tientallen tips binnengekomen, die worden allemaal onderzocht.

Ook zijn er meerdere invallen gedaan, maar die hebben nog niet geleid tot een aanhouding.

Zondag werd al bekend dat de man geen onbekende was van de politie. Hij was zelfs al in 2001 in beeld bij de autoriteiten. In 2017 werd hij gearresteerd voor een overval op een geldloper, en kreeg hij 7 jaar celstraf opgelegd. Toch kwam hij in juli 2020 al op vrije voeten, melden bronnen rond het onderzoek maandag aan de Telegraaf.

Wie is de verdachte eigenlijk? Bekijk het in deze video:

Wie is vuurwapengevaarlijke Lucky, waar politie naar op zoek is?
1:38
Wie is vuurwapengevaarlijke Lucky, waar politie naar op zoek is?

Vrijlating

Aan zijn vrijlating werden voorwaarden gesteld. Zo kwam hij onder toezicht te staan van de reclassering en moest hij een traject volgen voor zijn verslaving. Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft het nieuws van de Telegraaf nog niet bevestigd.

Hart van Nederland sprak maandag met buren van de man. Een buurtbewoner zei "wel eens probleempjes" te hebben gehad met Lucky, zoals zijn bijnaam luidt. "Dan liep hij me achterna, maar ik was niet echt onder de indruk omdat hij ook niet de grootste is. Hij heeft wel eens een slaande beweging gemaakt, maar dan was hij ook weer weg."

Bekijk in deze video wat de buurtbewoners te zeggen hadden over Lucky:

Buren geschrokken van zoektocht naar voortvluchtige Lucky
1:02
Buren geschrokken van zoektocht naar voortvluchtige Lucky

Maar met de kennis van nu had de bewoner er toch melding van gemaakt, zei hij. Ook een andere bewoonster schrok van het nieuws. "Wel schrikken dat hij hier vandaan komt, het is vreselijk wat hij heeft gedaan heeft."

Lucky zou het slachtoffer, zijn ex-vriendin, al meerdere keren met de dood hebben bedreigd. De politie publiceerde zondag een foto van de vuurwapengevaarlijke verdachte en vroeg mensen hem niet zelf te benaderen maar meteen 112 te bellen.

ANP/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.