Terug

Volg Hart van Nederland

Moeder (66) doodgeschoten bij winkelcentrum Zwijndrecht, dochter (38) raakt zwaargewond

112

21 jan 2023, 14:20

De twee slachtoffers van de dodelijke schietpartij bij winkelcentrum Walburg aan de Hof van Holland in Zwijndrecht zijn een moeder (66) en haar dochter (38), meldt de politie. De moeder overleed door de schietpartij, haar dochter is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Er is sprake van één dader, die er met een auto vandoor is gegaan en nog niet is opgepakt.

De politie houdt rekening met dat de aanleiding voor het schietincident mogelijk te maken heeft met een conflict in de relationele sfeer. De slachtoffers en de dader kenden elkaar, aldus de politie, maar een woordvoerder kan verder niets zeggen over hun relatie.

"Er is vanmiddag met behoorlijk wat eenheden naar hem gezocht en er wordt nog steeds naar hem gezocht", zegt een woordvoerder van de politie over de dader. De politie heeft onder meer gepost op de uitvalswegen rondom het winkelcentrum. Verder is de politie op zoek naar zoveel mogelijk informatie die kan leiden tot de aanhouding van de man.

Volgens lokale media zou er een ruzie vooraf aan zijn gegaan aan de schietpartij. Het is niet duidelijk of het druk was op de parkeerplaats toen de schietpartij plaatsvond.

Winkelend publiek

De schietpartij was op de parkeerplaats, die werd afgezet door de politie. In het winkelcentrum was het druk toen de schietpartij plaatsvond.

Of het ook druk was op de parkeerplaats, is niet duidelijk. Er stonden tientallen auto's. Volgens de politiewoordvoerder waren meerdere mensen getuige van de schietpartij. Vlak nadat die had plaatsgevonden, verzamelden zich tientallen omstanders bij de parkeerplaats.

Hart van Nederland / ANP

Beeld: Willem Duivestein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.