Terug

Volg Hart van Nederland

Wie is vuurwapengevaarlijke Lucky, waar politie naar op zoek is?

112

22 jan 2023, 17:50

De 49-jarige Minh Nghia Vuong, die bekendstaat onder de bijnaam 'Lucky', wordt momenteel met spoed gezocht door de politie. De vuurwapengevaarlijke man is mogelijk betrokken bij de fatale schietpartij in Zwijndrecht van zaterdagmiddag, waarbij een 66-jarige vrouw om het leven kwam. Haar dochter raakte zwaargewond. Wie is deze Lucky?

De 49-jarige man is geen onbekende van de politie, en hij heeft zelfs een lang strafblad. Vuong zou al sinds 2001 in beeld zijn bij de politie vanwege overvallen, wapenbezit, bedreiging en autodiefstal.

Vuong werd in 1973 geboren in Vietnam. Eind jaren 70 zou hij naar Nederland zijn gevlucht. In 2001 kwam zijn naam voor het eerst voorbij bij de politie: hij was lid van een groep die overvallen pleegde op juweliers in Zoetermeer. In de jaren daarop pleegde hij meerdere (gewapende) overvallen: volgens het AD op een Rabobank, een Kwantum en bij meerdere autodealers.

Vuong was moeilijk te pakken, zegt een politiebron tegen de krant. Dat was niet alleen geluk, maar ook "discipline, alertheid en een hoog arbeidsethos. Hij is een vakman, die nauwelijks fouten maakt", aldus de bron. Zijn bijnaam Lucky heeft hij volgens het AD hieraan te danken.

Dit vertelde de politie eerder over de man:

Klopjacht gaande op vuurwapengevaarlijke verdachte fatale schietpartij Zwijndrecht
1:33
Klopjacht gaande op vuurwapengevaarlijke verdachte fatale schietpartij Zwijndrecht

In 2017 werd Vuong volgens RTL Nieuws toch gearresteerd na een overvalpoging op een geldloper in Rotterdam en kreeg hij een celstraf van 7 jaar.

Wanneer Vuong weer op vrije voeten kwam, is niet bekend.

Vuong is de ex-partner van de dochter. De vrouw zou al langer door haar ex worden bedreigd, meerdere malen ook met de dood. De politie heeft dat nog niet bevestigd.

Eerder deelde de politie al een signalement van de man. Hij is 1.70 lang, heeft een licht getinte huid, een normaal postuur en kort zwart haar. Ten tijde van de schietpartij droeg hij een donkere jas model parka, hieronder droeg hij een kledingstuk met een capuchon.

Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.