Terug

Volg Hart van Nederland

Geen cholera op cruiseschip: Nederlands gezin zeker nog 12 uur aan boord

nieuws

26 feb 2024, 19:39

De 2.200 passagiers van het cruiseschip ‘Norwegian Dawn’ waar een passagier mogelijk cholera had opgelopen mag toch aanmeren in de haven van Mauritius. Sinds dit weekend dacht men dat een passagier de besmettelijke ziekte had opgelopen. De kapitein van het schip wist maandag te melden dat na controle niemand ziek blijkt te zijn.

Esther Verdaas, die samen met haar man en dochters, Isabeau en Zahra aan boord is van het schip, vertelt via een telefoonverbinding aan Hart van Nederland dat ze eindelijk aan mogen meren in de haven van het eiland Mauritius.

Maag-darmziekten

Van verschillende passagiers zijn monsters genomen. Kweekresultaten van vijftien gasten hebben aangetoond dat de opvarenden niet ziek zijn. Reden voor het vermoeden van cholera was een aantal maag-darmziekten aan boord van het luxe cruiseschip.

Cholera is een bacteriële infectieziekte die zonder behandeling dodelijk kan zijn. De ziekte wordt vooral overgebracht door vervuild drinkwater of voedsel. Het belangrijkste kenmerk van de ziekte is ernstige diarree en uitdroging.

De incubatietijd van de bacterie kan variëren van zes uur tot twee dagen. Met een snelle en juiste behandeling is de kans op overlijden gering, rond de 1 procent. Zonder behandeling is dat ongeveer 50 procent.

Het schip dobbert nu al een paar dagen rond voor de kust van het Oost-Afrikaanse eiland. In overleg met de autoriteiten in het land is nu afgesproken dat de eerste gasten om 06.00 uur lokale tijd (09.00 uur Nederlandse tijd) van boord mogen.

Opgelucht

"Iedereen reageerde blij en opgelucht toen ze het nieuws hoorde", vertelt Esther verder. De plannen om het eiland een beetje te verkennen en mogelijk te snorkelen rondom het eiland werd gedwarsboomd door de mogelijk cholera-besmetting. maar toch kijkt het gezin terug op een leuke vakantie.

Het gezin Verdaas is bekend van hun Italiaanse restaurant Al Dente in Breda dat op 29 februari weer open zou gaan. "Of dat gaat lukken weten we dus nog niet, maar eigenlijk zijn het allemaal luxeproblemen. We vinden cruisen nog steeds geweldig en we hebben er voor de volle 100 procent vertrouwen in dat de maatschappij alles doet om ons van het schip te krijgen", eindigt Verdaas vastbesloten.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.