Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlands gezin vast op cruiseschip om mogelijke cholera-besmetting

Het beste van Hart

25 feb 2024, 19:44

Het ene moment beleef je een droomcruise en het volgende moment zit je in een soort luxe gevangenis voor de kust van Mauritius. Het overkomt op dit moment het gezin Verdaas uit Breda. Een mogelijk geval van cholera aan boord is de reden dat de vakantie nu onverwacht wat langer gaat duren.  

Samen met ruim 2000 andere passagiers was het gezin dit weekend aan het einde van hun cruise met de ‘Norwegian Dawn’ die begon in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad en op het eiland Mauritius zou eindigen.

"Maar zondagochtend ontstond toch even lichte paniek bij de passagiers toen ze merkten dat het moment van boord gaan keer op keer uitgesteld werd", zo zegt Isabeau Verdaas via een slechte telefonische verbinding tegen Hart van Nederland. Toen ze hoorde dat niemand van boord mocht gaan kwamen er verschillende emoties los bij verschillende passagiers. "Woede, verdriet, angst en uiteindelijk ook wel gelatenheid hoor", vertelt ze verder.

Cholera

Zaterdag bleek al dat er een medisch probleem zou zijn met een van de gasten, maar zondag kwam er meer informatie van de kapitein van het schip: "Hij vertelde dat er een gast aan boord is die zich gemeld heeft bij de arts met symptomen die lijken op cholera en dan zijn ze verplicht dat te melden. Bijkomend nadeel is wel dat ze nu geweerd worden van het eiland. Pas dinsdag zouden er uitslagen komen van het laboratorium, dus tot die tijd zitten we vast."

Het gezin Verdaas is bekend van hun Italiaanse restaurant Al Dente in Breda dat op 29 februari weer open zou gaan. "Of dat gaat lukken weten we dus nog niet, maar eigenlijk zijn het allemaal luxeproblemen. We vinden cruisen nog steeds geweldig en we hebben er voor de volle 100 procent vertrouwen in dat de maatschappij alles doet om ons van het schip te krijgen."

'Kleinere porties'

Volgens Isabeau is behalve extra schoonmaakacties van het personeel verder alles normaal aan boord en kunnen ze overal genieten van het entertainment, de barretjes en de zon.

Wel zien ze de porties eten kleiner worden: "Terwijl ik jullie nu aan de telefoon heb is er een klein vissersbootje aan de zijkant nu 20 kratten met eten aan het uitladen. Alleen hebben we ruim 2000 mensen aan boord, dus of dat genoeg is vraag ik me af? Toch maakt het prachtige uitzicht heel veel goed en genieten we daar nog maar even extra van."

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.