Terug

Volg Hart van Nederland

Opvangschip voor vluchtelingen aangekomen in Velsen-Noord

Opvangschip voor vluchtelingen aangekomen in Velsen-Noord

nieuws

9 aug 2023, 07:37

Een zeecruiseschip dat ingezet zal worden om vluchtelingen op te vangen, is in de nacht van dinsdag op woensdag rond 04.00 uur aangemeerd in Velsen-Noord. Op de Ocean Majesty worden maximaal driehonderd aan de IJmondregio verbonden vluchtelingen en statushouders die op een woning wachten gehuisvest.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) liet dinsdag weten dat het schip vanaf eind augustus mensen opvangt en tot en met eind december volgend jaar aan de VOB-kade in Velsen-Noord zal blijven liggen, waar eerder het grotere opvangschip de Silja Europe lag.

Het vorige cruiseschip had zo'n 1000 asielzoekers aan boord. Niet iedereen was even blij met de asielboot, zeker niet toen de gemeente Velsen de duur van de tijdelijke opvanglocatie wilde verlengen.

Asielboot mogelijk toch langer in Velsen-Noord: 'Ik voel me echt besodemieterd'
1:52
Asielboot mogelijk toch langer in Velsen-Noord: 'Ik voel me echt besodemieterd'

Doorstroomlocatie

De Silja Europe ligt sinds 1 juli in de Merwehaven in Rotterdam-West als tijdelijke doorstroomlocatie. Volgens de gemeente blijft de boot daar voorlopig anderhalf jaar liggen. Er kunnen 1500 mensen op gehuisvest worden. Op de boot is plek voor duizend statushouders die in Rotterdam moeten komen wonen. Ook ongeveer vijfhonderd aanstaande inwoners van andere gemeenten in de regio kunnen er terecht.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.