Terug

Volg Hart van Nederland

Tientallen verwaarloosde en agressieve honden in beslag genomen uit achtertuin Oss

Tientallen verwaarloosde en agressieve honden in beslag genomen uit achtertuin Oss

Dieren

14 juni 2023, 13:18

De politie heeft zondag 4 juni in een achtertuin in Oss een treurige ontdekking gedaan: Ruim dertig verwaarloosde honden werden aangetroffen. Ze zijn in beslag genomen. De grote, agressieve honden zaten volgens de politie opgesloten in kooien, liepen in hun eigen uitwerpselen en hadden geen eten en drinken.

Toen de agenten na een melding over overlast kwamen, bleken de honden met elkaar in gevecht. Daardoor raakten meerdere dieren gewond. Een hond lag in kritieke toestand in zijn hok en overleed later, maakte de politie woensdag bekend.

Politie waarschuwt

De agenten durfden niet zomaar de tuin in. "De kans was namelijk groot dat de agressie van de honden zich zou richten tegen de agenten", aldus de politie. Hondengeleiders van de politie en de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) zijn daarop ingeschakeld, die de honden overbrachten naar een veilige plek.

De dieren waren bedoeld voor de verkoop. De politie waarschuwt mensen goed op te letten waar je een hond koopt. "Controleer de fokker. Ga niet af op iedere willekeurige Marktplaatsadvertentie."

Beeld: Politie Maasland op Instagram

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.