Terug

Volg Hart van Nederland

Zwanenkoppel met jongen blokkeert rotonde in Oisterwijk, een kuiken aangereden

Dieren

13 juni 2023, 11:22

Een opmerkelijke melding uit Brabant, in Oisterwijk besloot een zwanenkoppel met kuikens even uit te rusten op een rotonde. Handhavers moesten het verkeer regelen tot de medewerkers van de dierenambulance ter plaatse kwamen.

Een zwanenkoppel met haar kuikens had de rotonde aan de Laarakkerweg/De Nedervonder geblokkeerd, waardoor automobilisten niet verder konden. Maar ze waren niet van plan om zich te laten verjagen van hun nieuwe stek.

Aangereden

Met twee voertuigen sloten de handhavers de omgeving rond het zwanenkoppel en hun jongen af. Ze namen de taak op zich om het verkeer te regelen totdat de dierenambulance ter plaatse kon zijn. Het bleek al snel dat een van de drie kleine zwaantjes vermoedelijk is aangereden en moeilijk kon lopen.

De handhavers konden niet dichtbij komen door het beschermende gedrag van de ouders. De acties van de dierenambulance bleken succesvoller. Zij wisten het gewonde jong wel te scheiden van zijn ouders en is meegenomen voor verzorging.

Zorg

Het voorval trok veel bekijks en zorgde voor de nodige vertragingen op de weg. Maar door de snelle reactie van de gemeentelijke handhavers en de dierenambulance uiteindelijk worden opgelost. De medewerkers van de dierenambulance doen er alles aan om het gewonde zwaantje de nodige zorg en behandeling te bieden, in de hoop dat het snel weer herenigd kan worden met zijn ouders.

Beeld: SQ Vision

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.