Terug

Volg Hart van Nederland

Teleurstelling na sluiten horeca in park Peter Gillis: 'Deze vakantie is een flop!'

Teleurstelling na sluiten horeca in park Peter Gillis: 'Deze vakantie is een flop!'

TV programma's

16 okt 2023, 18:26

De herfstvakantie dreigt in het water te vallen voor de gasten van het Limburgse vakantiepark De Berckt. Het in Baarlo gelegen park van Peter Gillis, bekend van Massa is Kassa, is zijn horecavergunning kwijtgeraakt. Vakantiegangers kunnen dus bijvoorbeeld geen frietjes of pizza meer halen op het park.

Zowel de gasten als het personeel zijn geschokt door de abrupte sluiting. Inger Kahlé, die haar herfstvakantie doorbracht in het park, is met stomheid geslagen.

Per direct gesloten

"Er werd ineens gezegd dat de horecagelegenheden direct gesloten zijn door een geschil", vertelt de teleurgestelde vakantieganger aan Hart van Nederland. "De parkmanager zegt niks en reageert op een redelijk agressieve manier op onze vragen."

Aanleiding voor de sluiting zijn verdenkingen van fraude en strafbare feiten die door Gillis zouden zijn gepleegd. Het openbaar bestuur doet onderzoek op grond van de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen. Dat moet uitwijzen of er sprake is van criminele geldstromen bij het park in de gemeente Peel en Maas.

Peter Gillis is vaker in het nieuws met betrekking tot twijfelachtige zaken en strafbare feiten. Eind 2022 besloot de rechter dat hij een dwangsom van een half miljoen moest betalen voor het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten:

Peter Gillis moet een dwangsom van een half miljoen betalen
2:57
Peter Gillis moet een dwangsom van een half miljoen betalen

Activiteiten vervallen

Volgens Inger hebben velen ervoor gekozen hun herfstvakantie vroegtijdig af te breken. Ook zij vertrekt morgen, want ze zegt dat er op deze manier maar weinig overblijft van het vakantieplezier. "De activiteiten die georganiseerd zouden worden zijn hierdoor ook komen te vervallen, waaronder de entertainmentavond met bingo en een quiz", zegt Inger. "Een hapje of drankje is dus ook helemaal niet meer mogelijk."

Wilma Deslissen-van Tongerlo, de burgemeester van de gemeente Peel en Maas, zegt dat dit besluit niet als verrassing had kunnen komen. "De procedure loopt al zo'n twee maanden en bovendien zijn ook in andere gemeenten de horecavergunningen voor vakantieparken van de Oostappen Groep ingetrokken vanwege de Wet Bibob", aldus de burgemeester.

De parkgasten, zijn hier echter niet mee geholpen. Inger heeft hierover nog één ding te zeggen. "Deze vakantie is een flop!"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.