Terug

Volg Hart van Nederland

OM gaat Peter Gillis vervolgen voor belastingfraude

OM gaat Peter Gillis vervolgen voor belastingfraude

Entertainment

6 juli 2023, 20:15

Het Openbaar Ministerie gaat SBS-ster Peter Gillis vervolgen voor belastingfraude. Een woordvoerder van het Functioneel Parket heeft dit bevestigd na berichtgeving van Quote.

Het OM heeft de tenlastelegging in het onderzoek aan de verdachten gegeven, onder wie de vakantieparkbaas. "De verdachten zijn nu aan zet om aan te geven welke onderzoekswensen zij nog hebben ten aanzien van de bevindingen van de FIOD", laat de woordvoerder weten.

Dit is niet de enige zaak die loopt tegen Peter Gillis. Zijn ex, Nicol Kremers, deed eerder aangifte tegen hem wegens mishandeling:

Nicol Kremers in diep dal na 'mishandeling' ex
2:40
Nicol Kremers in diep dal na 'mishandeling' ex

"De verdenkingen betreffen het niet juist voeren en bewaren van de administratie, het verstrekken van onjuiste of onvolledige informatie aan de Belastingdienst en het niet (tijdig) doen van aangifte vennootschapsbelasting", aldus het OM.

Grote controle

De zaak volgt na een grote controle van de FIOD, Belastingdienst, gemeenten, politie, OM en de Arbeidsinspectie in mei 2019 van enkele recreatieparken en andere locaties in Noord-Brabant en Zeeland. Er werden locaties gecontroleerd in Asten, Loon op Zand, Valkenswaard en Terneuzen (Hoek).

In de Hart van Nederland-podcast TV TALK hoor je de opvallendste fragmenten van de televisieavond:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.