Terug

Volg Hart van Nederland

Peter Gillis moet horeca op twee vakantieparken deze zomer gesloten houden

Peter Gillis moet horeca op twee vakantieparken deze zomer gesloten houden

nieuws

17 aug 2023, 16:17

Peter Gillis mag deze zomer op zijn vakantieparken in Soerendonk en Valkenswaard de horeca niet meer openen. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch in kort geding bepaald. De uitspraken in deze zaak werden donderdag gepubliceerd.

Volgens de rechtbank bestaat "ernstig gevaar" dat de vergunning voor de horeca op de twee vakantieparken van de Oostappen Groep van Peter Gillis mede zal worden gebruikt om crimineel geld wit te wassen.

Dit is niet de enige zaak die loopt tegen Peter Gillis. Zijn ex, Nicol Kremers, deed eerder meerdere keren aangifte tegen hem wegens mishandeling. De zaak zou eind augustus beginnen maar is uitgesteld om de aangifte van Kremers beter te onderzoeken:

Nicol Kremers in diep dal na 'mishandeling' ex
2:40
Nicol Kremers in diep dal na 'mishandeling' ex

Onderzoek naar geldstromen vakantieparken

Na een advies van het Landelijk Bureau Bibob (bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur) besloten de betrokken burgemeesters de horecavergunning op Slot Cranendonck in Soerendonk en op de Brugse Heide in Valkenswaard in te trekken.

Bureau Bibob onderzocht de geldstromen en integriteit van de eigenaar van beide parken. De gemeenten vermoeden dat de horecavergunning wordt gebruikt voor criminele doeleinden. Gillis stapte naar de rechter om deze besluiten terug te draaien, maar de rechtbank stelt de burgemeesters van beide gemeenten in het gelijk.

Regels werden slecht nageleefd

De rechtbank ziet niets in het opleggen van allerlei voorwaarden en regels om de horeca alsnog open te houden. Dit omdat de vakantieparken van Gillis in het verleden opgelegde regels slecht naleefden, aldus de rechtbank. Ook na het besluit van beide burgemeesters bleef de horeca open.

Eerder moest ook de horeca van een park van Gillis in Arnhem sluiten op basis van een uitspraak van de rechtbank in Arnhem.

Iedere dag worden in TV-TALK de belangrijkste televisienieuwtjes besproken en komen de opvallendste fragmenten voorbij! Luister hier:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.