Terug

Volg Hart van Nederland

Peter Bosz volgt Ruud van Nistelrooij op als trainer van PSV

Voetbal

12 juni 2023, 11:24

Peter Bosz is de nieuwe trainer van PSV. De 59-jarige oud-trainer van Ajax tekent in Eindhoven een contract tot halverwege 2026.

"Hij was de gedroomde kandidaat", zegt technisch directeur Earnest Stewart van PSV. Ook Bosz zegt blij te zijn met zijn nieuwe baan. "Zowel PSV als ik hebben honger om te presteren. Afgelopen seizoen zijn er twee prijzen gewonnen, maar ons doel is landskampioen worden. Daar gaan we voor", zegt Bosz.

Bosz is de opvolger van de vorige maand opgestapte Ruud van Nistelrooij. Van Nistelrooij won met de Eindhovenaren dit seizoen de Johan Cruijffschaal en de KNVB Beker.

Fans van PSV waren uitzinnig na het winnen van de beker:

PSV-fans vieren feest na winst bekerfinale
2:20
PSV-fans vieren feest na winst bekerfinale

Na het ontslag van Alfred Schreuder werd Bosz ook genoemd als nieuwe trainer van Ajax. Maar Ajax koos voor John Heitinga, die inmiddels ook weer is vertrokken.

Ajax, PSV en Feyenoord

Door bij PSV te tekenen heeft Bosz nu bij alledrie de traditionele Nederlandse topclubs gewerkt. Bij Feyenoord was hij speler en technisch directeur en bij Ajax trainer. Met de Amsterdammers haalde hij in 2017 de finale van de Europa League. Die ging met 2-0 verloren.

Bosz werkte de afgelopen jaren in het buitenland. Hij trainde Olympique Lyon, Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.