Terug

Volg Hart van Nederland

Ajax ontslaat trainer Schreuder na reeks van zeven wedstrijden zonder zege

Voetbal

26 jan 2023, 23:51

Ajax heeft trainer Alfred Schreuder ontslagen. Dat heeft de leiding van de club besloten na een gelijkspel tegen FC Volendam (1-1). Ajax wist voor de zevende keer op rij niet te winnen in de Eredivisie en staat slechts vijfde in de competitie.

De directie van Ajax heeft het vertrouwen in Schreuder verloren. Ook de samenwerking met assistent-trainer Matthias Kaltenbach is per direct beëindigd. Michael Reiziger en Richard Witschge leiden vrijdag de training van de club uit Amsterdam. Volgens het AD zal John Heitinga worden aangesteld als interim-trainer.

Noodzakelijk

"Het is een pijnlijke beslissing, maar ook een noodzakelijke", reageert algemeen directeur Edwin van der Sar. "Na een goede start van het seizoen verloren wij vervolgens onnodig veel punten. Ook het spel was wisselvallig. Door het WK was er een vroege en lange winterstop. Alfred kreeg de tijd en hield ons vertrouwen om zaken te veranderen en te verbeteren. De afgelopen weken werd steeds duidelijker dat hij het tij niet kon keren, terwijl wij van mening zijn dat hij ondanks de vele transfers een sterke en kampioenswaardige selectie tot zijn beschikking had. We hebben ook de laatste weken weer veel punten verloren en we zagen helaas geen vooruitgang."

Dat Ajax al zeven Eredivisie-duels niet meer heeft gewonnen is een evenaring van een negatief clubrecord. Alleen in 1962, 1964 en 1965 won de kampioen ook zeven competitiewedstrijden op rij niet. Ajax staat vijfde op de ranglijst en zag de achterstand op koploper Feyenoord groeien tot 7 punten.

Lastige klus voor Heitinga

Heitinga draaide zich al warm om zich als assistent bij de technische straf te voegen. Nu wordt hij door de leiding gezien als je juiste man die Ajax uit de crisis moet halen. Het is nog niet duidelijk voor hoelang de 39-jarige oud-voetballer interm-trainer zal zijn en wie samen met hem de lastige klus moet gaan klaren.

Op social media reageren voetbalfans gemengd over het nieuws. Zo zegt Bram van der Ploeg op Twitter: "Heitinga is in de basis een goede trainer. Heeft bij al z'n teams spelers beter gemaakt en spelers liepen met hem weg. Dit #Ajax heeft echter ook een sterke coach nodig en hoop niet dat Heitinga's carrière nu een knauw krijgt door de strontkar die door de Arena rijdt deze weken." Al is een ander iets sceptischer: "Heb op de een of andere manier best vertrouwen in de trainer Heitinga. Echter is het toch heel gek om deze beginnende trainer nu in de huidige situatie aan te stellen?"

Hart van Nederland/ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Vandaag Inside.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.