Terug

Volg Hart van Nederland

John Heitinga moet weg als hoofdtrainer van Ajax

Voetbal

1 juni 2023, 15:46

John Heitinga moet stoppen als hoofdcoach van Ajax. De oud-voetballer heeft in een gesprek met directeur voetbalzaken Sven Mislintat te horen gekregen dat de Amsterdamse club op zoek gaat naar een nieuwe trainer voor het eerste elftal.

De 39-jarige Heitinga werd eind januari aangesteld als interim-trainer na het ontslag van Alfred Schreuder. Hij had een sterke start met de Amsterdammers. Maar de landstitel verdween daarna al snel uit het zicht. Ajax sloot het seizoen op de derde plaats af en miste deelname aan de voorronde van de Champions League. In de finale van de KNVB-beker verloor Ajax van PSV.

"Op persoonlijk vlak was het een zware beslissing en niet makkelijk om het hem te vertellen", aldus Mislintat. "John is op een lastig moment ingestapt om de club te helpen en dat heeft hij met volle overtuiging gedaan. Het was een moeilijke periode, Ajax stond vijfde en is uiteindelijk op de derde plaats geëindigd. Hij heeft de afgelopen maanden veel geleerd en wij willen graag een rol spelen bij zijn verdere ontwikkeling en John aan de club verbonden houden. Maar ik heb de conclusie getrokken dat Ajax nu een meer ervaren trainer voor de groep moet hebben."

Wie volgt John Heitinga op?

Wie Heitinga gaat opvolgen is nog niet duidelijk. Bij Veronica Offside wordt gespeculeerd dat Peter Bosz weer in beeld is, te zien in bovenstaande video. Of komt er een Duitse trainer? Bekijk daarover dit fragment:

Wilfred: 'Ik hoorde dat Ajax bezig is met een Duitse trainer'
1:50
Wilfred: 'Ik hoorde dat Ajax bezig is met een Duitse trainer'

Eerder deze week maakte algemeen directeur Edwin van der Sar zijn vertrek bij Ajax bekend.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.