Terug

Volg Hart van Nederland

Heleen van Royen vindt OM-onderzoek naar Derksen bizar: 'Ga échte zedenzaken onderzoeken'

112

29 apr 2022, 14:09

Heleen van Royen vindt het belachelijk dat het Openbaar Ministerie (OM) de uitspraken van Johan Derksen gaat onderzoeken. Ze vindt het een klap in het gezicht van mensen wiens aangifte van een zedenmisdrijf momenteel loopt.

Van Royen discussieerde donderdagavond in HLF8 mee over de 'kaarsenrel' rond Derksen, die dinsdag in Vandaag Inside bekende in het verleden een dronken en bewusteloze vrouw te hebben gepenetreerd met een kaars. Hier reageerden veel mensen boos op; adverteerders haakten af en het OM stelde een onderzoek in. Woensdag nuanceerde Derksen zijn verhaal en zei hij dat er geen penetratie plaatsgevonden had.

'Rommelig verhaal'

In de talkshow vertelde Van Royen dat ze direct aan een eigen jeugdzonde moest denken. "Ik heb een keer met mijn zus een buurjongen helemaal dronken gevoerd met Cointreau." Of er sprake was van grensoverschrijdend gedrag, kon ze zich niet meer goed herinneren. "Als er drank in het spel is bij mannen en vrouwen en er is een soort seksmood, dan wordt het heel vaak rommelig", vindt ze. "Het verhaal van Derksen klonk ook als zo'n rommelig verhaal."

Dat het OM de zaak nu gaat onderzoeken, vindt Van Royen idioot. "Het is een klap in het gezicht van alle vrouwen die wél aangifte hebben gedaan en die al heel lang zitten te wachten op de behandeling van hun zaak", begint ze haar relaas. "Échte zedenzaken, échte vrouwen. En niet één of ander kroegverhaal van 50 jaar geleden. OM, ga je met de zaken van nu bezighouden."

Excuses

Talpa kondigde donderdag aan dat Derksen en zijn kompanen Wilfred Genee en René van der Gijp, die dinsdag hard moesten lachen om het verhaal van Derksen, excuses zouden gaan maken. Maar dit gebeurde niet.

In plaats daarvan zei hij dat hij wilde stoppen met het programma. "Ik denk niet dat hij nog over te halen is", reageerde tv-baas van Talpa, Paul Römer. "Hij heeft duidelijk laten weten waar we staan en wat zijn besluit is. Hij heeft het vaker gezegd en keerde dan wel terug, maar ik denk dat hij het nu wel meent."

Römer wil en kan niet zeggen of dit ook het einde van het programma VI betekent. Presentator Wilfred Genee en vaste tafelgast René van der Gijp zeiden ook te stoppen als Derksen niet terugkeert. Hier is het drietal vrijdag over in gesprek met Römer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.