Terug

Volg Hart van Nederland

OM gaat beweringen Johan Derksen onderzoeken, roept betrokkenen op hun verhaal te doen

112

28 apr 2022, 13:33

Het Openbaar Ministerie (OM) stelt een onderzoek in naar de beweringen van Johan Derksen in het tv-programma Vandaag Inside. Derksen onthulde dinsdag in de talkshow dat hij in zijn jonge jaren een dronken, bewusteloze vrouw met een kaars zou hebben gepenetreerd. Een dag later nuanceerde hij die uitspraak door te stellen dat hij de kaars niet heeft ingebracht, maar alleen tussen haar benen gezet.

De hoofdofficier van het parket Noord-Nederland van het Openbaar Ministerie heeft na deze uitlatingen besloten een opsporingsonderzoek in te stellen. "Dit onderzoek is gericht op de waarheidsvinding van mogelijk strafbare gedragingen waarover in dat programma gesproken is. Daarbij roepen wij betrokkenen op, voor zover dat nog mogelijk is, hun verhaal te doen", aldus het OM donderdag.

Verjaring

Het OM laat al weten dat rekening gehouden moet worden met verjaring, mocht er iets uit het onderzoek komen.

"Duidelijk is dat hier sprake is van zeer af te keuren grensoverschrijdend gedrag. Daarbij is ook de wijze waarop er in het tv-programma over gesproken wordt bijzonder kwetsend. Dit kan slachtoffers van zedenfeiten ook na een lange tijd diep raken", meldt het OM in een toelichting.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.