Terug

Volg Hart van Nederland

Talpa-baas Paul Römer denkt niet dat Derksen nog terugkomt bij Vandaag Inside

Entertainment

29 apr 2022, 10:12

Paul Römer, de directeur radio en televisie van Talpa Network, denkt niet dat Johan Derksen terugkomt op zijn besluit te stoppen met Vandaag Inside. Dat zei Römer vrijdagochtend op NPO Radio 1.

Römer gaf bij Radio 1 voor het eerst tekst en uitleg over de kaarsenrel, nadat Derksen dinsdag op tv bekende een bewusteloze vrouw te hebben gepenetreerd met een kaars. Een dag later stelde Derksen dat hij de vrouw niet had gepenetreerd met de kaars, maar het rechtop tussen haar benen had gezet.

Geen poging om Derksen over te halen

Derksen zou donderdagavond excuses maken in de uitzending. Maar in plaats daarvan zei hij dat hij wilde stoppen met het programma. "Ik denk niet dat hij nog over te halen is", aldus Römer. "Hij heeft duidelijk laten weten waar we staan en wat zijn besluit is. Hij heeft het vaker gezegd en keerde dan wel terug, maar ik denk dat hij het nu wel meent." Römer zegt ook dat hij Derksen niet gaat overtuigen om te blijven.

Einde van VI?

Römer wil en kan niet zeggen of dit ook het einde van het programma VI betekent. Presentator Wilfred Genee en vaste tafelgast René van der Gijp zeiden donderdagavond ook te stoppen als Derksen dat doet. "Daar wordt vanochtend over gesproken, ik ga niet op die zaken vooruitlopen." De Talpa-baas weerspreekt geruchten op juicekanalen dat de drie mannen donderdag door Talpa gedwongen zouden zijn excuses te maken: "We zijn dit in gezamenlijk overleg overeengekomen. Deze mannen laten zich niet dwingen."

'Verbijsterend'

Römer vond vooral de reacties van de anderen op het kaarsenverhaal van Derksen "verbijsterend". "Ik zag daar dat in ons best scorende programma een van onze bekendste presentatoren live een misdrijf van vijftig jaar geleden aan het bekennen was. Maar ik vond nog verbijsterender hoe er werd gereageerd en het werd weggedaan als een gewone anekdote. Je kijkt en denkt: wat gebeurt hier? Hoe kan dit?"

Het mediabedrijf besloot om Derksen en zijn kompanen woensdagavond de kans te bieden zich te verweren. "Maar dat heeft niet goed uitgepakt. Die uitzending liep niet zoals we hadden gehoopt", aldus de Talpa-directeur. "De kern van het verhaal kwam niet naar voren. Namelijk dat er geen enkel tegenwicht werd geboden aan het verhaal van Johan en dat daardoor grote groepen in de Nederlandse samenleving zich geschoffeerd voelen. Dat kán in deze tijd niet meer. Oók niet in dit programma."

ANP Bovenstaande video was donderdagavond te zien bij Vandaag Inside

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.