Terug

Volg Hart van Nederland

Steven Brunswijk maakt excuses voor reactie op 'kaarsverhaal' Derksen

Steven Brunswijk maakt excuses voor reactie op 'kaarsverhaal' Derksen

Entertainment

29 apr 2022, 11:40

Steven Brunswijk heeft donderdagavond in de talkshow Op1 excuses aangeboden voor zijn reactie op het 'kaarsverhaal' van Johan Derksen. De cabaretier was dinsdagavond te gast bij het tv-programma Vandaag Inside, toen Derksen opbiechtte dat hij in de jaren zeventig een dronken, bewusteloze vrouw met een kaars had gepenetreerd. Brunswijk en de andere tafelgasten moesten lachen om het verhaal.

Nu komt de cabaretier terug op die reactie. "Ik heb veel belangrijke vrouwen in mijn leven. Ik heb twee dochters en een vrouw", begint Brunswijk zijn betoog. "Ik ben een komiek, maar het is nooit mijn intentie om iemand te kwetsen. Op wat voor manier dan ook. Als komiek zijnde ben ik altijd op zoek naar de grap in mijn leven."

'Niet mijn intentie geweest'

Brunswijk zegt dat hij nooit bewust heeft gelachen om het verhaal van Derksen. "Dat is nooit mijn intentie geweest. Wat ik hoorde, was zo absurd dat ik dacht, dat kan niet waar zijn. Ik ben me ervan bewust dat ik mensen heb gekwetst met mijn reactie, want Johan Derksen vertelde een verhaal waar veel vrouwen en slachtoffers van seksueel misbruik heel veel last van hebben."

Derksen kondigde donderdagavond aan dat hij zal stoppen bij het programma Vandaag Inside. Vrijdagochtend wordt bij Talpa gepraat over de toekomst van het programma.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.