Terug

Volg Hart van Nederland

Gesloten woningen in Huizen blijven dicht vanwege dreiging, mogelijk 'conflict in drugsmilieu'

112

13 juli 2022, 19:50

De dreigende situatie in het Noord-Hollandse Huizen is nog niet voorbij. Twee woningen in het Gooische dorp, waar afgelopen weekend een explosief afging, blijven daarom nog zeker anderhalve week gesloten. Dat heeft burgemeester Niek Meijer woensdag besloten.

Volgens de politie en Openbaar Ministerie (OM) dreigt er namelijk nog steeds gevaar rond de twee huizen aan de Roef. Het besluit om de woningen gesloten te houden komt dan ook niet als een verrassing. Dinsdagavond cirkelde een nog politiehelikopter boven Huizen omdat er 'verdachte bewegingen' bij de huizen zouden zijn. Uiteindelijk trof de politie niets aan.

In de nacht van zaterdag op zondag raakte een van de twee gesloten woningen zwaar beschadigd door een explosie. Buren moesten toen in allerijl hun huis uit vanwege mogelijk ontploffingsgevaar. Ze mochten in de loop van zondag weer terug. De twee 'bedreigde' woningen blijven in ieder geval nog tien dagen gesloten.

'Conflict in drugsmilieu'

De gemeente heeft de beveiliging in de straat opgeschroefd omdat er "sterke aanwijzingen" zouden zijn dat de explosie te maken heeft met een "conflict in het drugsmilieu". De bewoner van de huis waar de explosie plaatsvond heeft uit veiligheidsoverwegingen een gebiedsverbod opgelegd gekregen.

In de zaak werd donderdag al een 42-jarige Hagenaar aangehouden. Hij wordt verdacht an betrokkenheid bij dreiging rond woningen in Huizen, Nieuwegein en Hoef en Haag. Ook wordt hij in verband gebracht met eerdere explosies in Tienhoven en Hoef en Haag. De politie denkt dat deze incidenten en die in Huizen met elkaar te maken hebben.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Hart van Nederland/ANP

Foto: Caspar Huurdeman

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.