Terug

Volg Hart van Nederland

Zwaarbewapende mannen bij woningen in Huizen, maar buurt weet niet waarom

Zwaarbewapende mannen bij woningen in Huizen, maar buurt weet niet waarom

112

5 juli 2022, 21:26

Een groot mysterie voor bewoners van de Roef in Huizen. Sinds zondagmiddag worden twee woning beveiligd door zwaarbewapende agenten. Buurtbewoners worden niet op de hoogte gehouden van de situatie en de aanleiding van de zware beveiliging is voor hen dan ook een groot raadsel.

De burgemeester kwam zondag en maandagmiddag langs om te praten met de omwonenden, maar veel is er voor hen niet duidelijk geworden. Hoewel de beveiliging momenteel is afgeschaald, is het nog steeds de vraag waarom de woningen worden beveiligd.

Geheim

"We krijgen niets te horen. Ze mogen niets zeggen blijkbaar", laat een buurtbewoonster weten aan Hart van Nederland. De vrouw kent de bewoners die in de beveiligde huizen wonen en begrijpt niet wat een groot politieteam en mannen met mitrailleurs voor de deur doen. "Het zijn hele schattige en lieve mensen. Ik voelde me juist wel veilig hier in deze buurt", legt zij uit. Het zou volgens buurtbewoners gaan om familieleden die in twee huizen naast elkaar wonen.

Bewakingseenheid

De gemeente Huizen gaat niet in op de vraag om wat voor dreiging het precies gaat. Een woordvoerder laat weten: "In overleg met het Openbaar Ministerie en de politie zijn de nodige zichtbare en onzichtbare maatregelen getroffen om de dreiging in de kiem te smoren, zoals een speciale bewakingseenheid van de politie. De politie monitort dagelijks het dreigingsbeeld en afhankelijk daarvan worden de maatregelen aanpast".

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.