Terug

Volg Hart van Nederland

'Verdachte bewegingen' rond woning in Huizen waar eerder explosie was

'Verdachte bewegingen' rond woning in Huizen waar eerder explosie was

112

12 juli 2022, 22:11

De politie was dinsdagavond met meerdere eenheden aanwezig aan de Roef in Huizen, waar afgelopen weekend een explosie was in een van de woningen. Ook vloog een politiehelikopter rondjes boven de wijk.

"Er is een melding binnengekomen van verdachte bewegingen rond de woning waar afgelopen weekend een explosie was", schreef de politie op Twitter. "Gezien de gebeurtenissen nemen we de melding serieus en schalen we uit voorzorg op." Rond 23.15 uur liet de politie weten dat het onderzoek was afgerond. "Er is niets verdachts aangetroffen. De afzetting wordt opgeheven", lieten zij weten.

De explosie in een woonhuis in het Noord-Hollandse Huizen schrok de hele buurt zondagnacht wakker. Al de hele week was het onrustig in de staat, waar huizen werden gesloten en zwaarbewapende beveiligers stonden. Die waren net weer weg toen de boel ontplofte.

Beveiliging werd afgeschaald

De getroffen woning aan de Roef was op last van de gemeente gesloten, net als een ander huis in de straat. Er stond dus ook beveiliging, die vrijdag werd afgeschaald. Na enkele uren ging het mis. Midden in de nacht ging een explosief af. Werd de eenheid te vroeg weggehaald? "Daar ga ik niet over", zei burgemeester Niek Meijer maandag tegen Hart van Nederland. "Ik geef alleen toestemming, maar dat wordt bepaald door een speciaal team bij de politie dat weegt wat nodig is."

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland.

Foto: Koen Laureij

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.