Terug

Volg Hart van Nederland

Explosie bij woning in Huizen, huis vorig weekend nog gesloten vanwege ernstige dreiging

Explosie bij woning in Huizen, huis vorig weekend nog gesloten vanwege ernstige dreiging

112

10 juli 2022, 07:27

Bij een woning in het Noord-Hollandse Huizen heeft in de nacht van zaterdag op zondag een explosie plaatsgevonden. Vanwege mogelijk ontploffingsgevaar moesten buren in allerijl hun huis verlaten. Inmiddels is het gevaar geweken. Er is niemand gewond geraakt.

De explosie gebeurde even voor 2.00 uur bij een woning aan de Roef. Door de klap raakte het huis zwaar beschadigd, zo is een deel van de voorgevel eruit geblazen en zijn meerdere ramen gesneuveld. De straat werd afgezet en bomexperts van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) deden ter plaatse onderzoek.

Omdat er mogelijk nog ontploffingsgevaar was werden bewoners van vijf omliggende huizen geëvacueerd. Inmiddels is duidelijk dat de EOD geen andere explosieven heeft gevonden. De buren kunnen waarschijnlijk in de loop van de dag terug naar huis, laat een politiewoordvoerder weten aan Hart van Nederland.

Huis vorig weekend gesloten

Vorig weekend werden twee huizen in de straat gesloten op last van burgemeester Niek Meijer vanwege een ernstige dreiging. Zwaarbewapende agenten bewaakten daarna de woningen, wat later is overgegaan op verscherpt toezicht. Donderdag is iemand aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij de dreiging, meldt de gemeente.

Meijer zegt zich bewust te zijn van de impact op de buurt. "Uiteraard is iedereen in de omgeving enorm geschrokken. Eerst de sluiting en nu deze explosie." De burgemeester zegt dat zijn zorg ligt bij de bewoners en omwonenden. "We bekijken met alle betrokken partijen welke stappen gezet moeten worden."

In buurt is veel verwarring. "We krijgen niets te horen. Ze mogen niets zeggen blijkbaar", vertelde een buurtbewoonster eerder deze week al aan Hart van Nederland. De vrouw kent de bewoners die in de beveiligde huizen wonen en begreep niet wat de politiemannen met mitrailleurs voor de deur doen. "Het zijn hele schattige en lieve mensen."

Hart van Nederland/ANP

Foto: Mizzle Media

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.