Politiek

Rutte praat Nederland bij over coronacrisis, mogelijk versoepeling maatregelen

Kijk hier live de persconferentie van premier Mark Rutte over de laatste stand van zaken rondom het coronavirus in Nederland. De persconferentie is ook te volgen op SBS6.

Lees hier het aangekondigde stappenplan dat het kabinet zojuist aankondigde

De verwachting is dat het kabinet met een nieuw pakket aan maatregelen komt om de intelligente lockdown in ons land wat te versoepelen. Zo zouden kappers begin volgende week weer aan het werk mogen en gaan ook de terrassen vanaf 1 juni weer open. Dat meldden Haagse bronnen aan Hart van Nederland.

Lees ook: Zo komt Nederland stap voor stap uit de intelligente lockdown

Het openbaar vervoer mag naar verluidt voorlopig alleen nog gebruikt worden voor noodzakelijke reizen. Denk daarbij aan mensen met een vitaal beroep die van en naar hun werk moeten. In juni komen daar de middelbare scholieren bij, zodra zij weer naar school kunnen.

Lees ook: Kabinet overweegt kappers vanaf volgende week te openen

Mondkapjes verplicht

Daarnaast komt er een mogelijke verplichting op het dragen van mondkapjes in het openbaar vervoer. Dat zou nodig zijn, omdat bij een toename in het aantal reizigers de 1,5 meter afstandsregel mogelijk niet gewaarborgd kan worden. Het dragen van mondkapjes zou het risico op besmetting moeten beperken.

Lees ook: Mondkapjes vanaf 11 mei verplicht aan boord van KLM-vliegtuig

De volledige persconferentie van premier Rutte, inclusief vragenronde, is vanaf 19:00 uur live te volgen op SBS6 en via onze site en app. Aansluitend bespreken we in de studio de uitkomsten van de persconferentie na.