“Waar gaat dit heen?”, vraagt VVD’er Dilan Yesilgöz zich af na het incident. “Deze terroristen moeten NU van onze straten af”, zegt ze vervolgens tegen minister Ferd Grapperhaus van Justitie. “Oppakken en aanpakken!”

SGP-Kamerlid Chris Stoffer noemt het “ongehoord” wat er in Rotterdam is gebeurd:

Tijdens een debat met mediaminister Arie Slob vroeg de PvdA de Kamer zich uit te spreken tegen intimidatie van en geweld tegen journalisten. Zo’n pleidooi blijkt “helaas ook vandaag weer actueel”, zegt Kamerlid Kirsten van den Hul. “Van journalisten blijf je af. Punt.”

Volgens GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld is intimidatie en bedreiging op school en richting journalisten zelfs “het begin van het einde van de democratie. Dit mogen we nóóit normaal gaan vinden.” Ze wenst de cameraploeg van PowNed veel sterkte.

Leerlingen geschokt

Een docent van het Emmauscollege in Rotterdam is ondergedoken na de bedreigingen over de spotprent van de profeet Mohammed die in zijn klaslokaal hing. Een aantal islamitische meisjes zouden maandag hebben geëist dat de spotprent weggehaald zou worden. Op social media verscheen daarna een foto van de tekening, waarna de bedreigingen begonnen.

Ook Hart van Nederland deed verslag bij het Emmauscollege. Een leerling vertelde daar dat ze zelf ook les heeft gehad van de docent die wordt bedreigd. Ze stapte woensdag met een ongerust gevoel op de fiets. “Als je beseft dat dat op je school is, dat maakt je toch wel een beetje bang. Ik was bang dat ze ruiten van de school zouden ingooien.”

Lees ook: Leerlingen Emmauscollege geschokt na onderduiken docent om cartoon: ‘Dat is zeker eng’

ANP/Redactie