Terug

Volg Hart van Nederland

Brandweer anderhalf uur bezig om paard uit Friese sloot te tillen

Dieren

19 juni 2023, 13:17

Een indrukwekkende reddingsoperatie hield maandagochtend de brandweer anderhalf uur lang bezig. Bij een manege in het Friese Hempens hebben zij uiteindelijk een paard uit een benarde situatie kunnen bevrijdden.

De hulpdiensten werden kort voor half tien gealarmeerd en rukten direct uit. Na diverse tevergeefse pogingen met touwen en mankracht, is besloten om een brandweervoertuig met een kraan op te roepen.

Omdat het dier aardig van slag begon te raken door alle commotie besloot de eigenaresse van het paard om het water in te springen om het dier te kalmeren.

Speciaal gereedschap

Uiteindelijk slaagde de reddingsploeg erin om met behulp van speciaal gereedschap het dier weer op de kant te tillen. Het paard moest even bijkomen van het avontuur, maar werd uiteindelijk herenigd met zijn soortgenoten die geduldig in het nabijgelegen weiland stonden te wachten.

Als het dier gekalmeerd is wordt er gekeken of het dier verwondingen heeft opgelopen door het ongeplande uitstapje.

Beeld: Noormannen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.