Terug

Volg Hart van Nederland

Beschoten kat met pijl in voorpoot laat zich moeilijk vangen

Beschoten kat met pijl in voorpoot laat zich moeilijk vangen

Dieren

16 juni 2023, 11:33

In Dussen is donderdagavond een kat beschoten met een kruisboog. De kat liep volgens een buurtbewoner rond met een pijl in zijn linker voorpoot. De politie, dierenambulance en bewoners hebben geprobeerd het dier te vangen, maar dat is niet gelukt.

Het gaat om een zwarte kat die volgens de dierenambulance nog altijd gewond rondloopt in Dussen. "De kat laat zich inderdaad moeilijk vangen. We hebben een melding gehad en zijn er op afgegaan, maar het blijkt een hele snelle kat te zijn. Zelfs de vangkooi helpt niet. Hij wil er gewoon niet in", laat een woordvoerder van de dierenambulance Altena vrijdagochtend weten aan Hart van Nederland.

Kruisboog

In de linkerpoot van de kat zit een rode pijl, die volgens de dierenambulance vermoedelijk afkomstig is van een kruisboog. "Het is onbeschrijfelijk dat iemand zoiets doet. We krijgen deze melding namelijk niet vaak. Buurtbewoners zijn nu met man en macht bezig om de kat te vangen en daarna komen wij weer in actie."

Het is nog onduidelijk van wie de kat is. De politie roept de schutter op om zich te melden. Wie de kat vangt, moet volgens de dierenambulance de pijl uit het pootje te trekken.

In de onderstaande video is te zien hoe een kater wordt gered uit zijn benarde situatie:

Brandweer redt beklemde kater (Holle Bolle) Gijs uit sierhek in Laren
0:46
Brandweer redt beklemde kater (Holle Bolle) Gijs uit sierhek in Laren

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.