Terug

Volg Hart van Nederland

Politie redt verwaarloosde puppy's zonder voer of water van snikheet balkon

Politie redt verwaarloosde puppy's zonder voer of water van snikheet balkon

Dieren

16 juni 2023, 15:18

De Hengelose politie heeft twee verwaarloosde puppy's van een balkon van een woning gehaald. De eigenaar zou al twee dagen weg zijn en de honden buiten hebben gelaten. De temperatuur op het balkon was inmiddels opgelopen tot 28 graden.

De politie kreeg donderdag een melding over de puppy's. Eenmaal op het balkon trof de politie de dieren in een benarde situatie aan. Er was geen water of voer aanwezig en rondom het balkon hing de geur van ontlasting. Daarnaast lag er veel rotzooi, zoals aangevreten plastic zakken en lege blikjes.

Deze hitte zorgt ook voor stress bij andere dieren:

Hitte zorgt voor stress bij dieren: bijna driekwart van koeien heeft geen schaduw in wei
2:15
Hitte zorgt voor stress bij dieren: bijna driekwart van koeien heeft geen schaduw in wei

De puppy's zijn in beslag genomen en naar een asiel gebracht. De politie laat weten dat het goed met hen gaat. Tegen de eigenaar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Onze huisdieren hebben het moeilijk in deze hittegolf. Hoe herken je het of zij het warm hebben en wat kun je eraan doen? Je vindt hieronder wat tips:

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.