Terug

Volg Hart van Nederland

Brandweer plukt avontuurlijke kitten uit top van metershoge boom in Asten

Dieren

18 juni 2023, 13:00

Een kitten klom in een metershoge boom in Asten en ging toen 'immer geradeaus', waardoor het beestje de top bereikte. Maar toen durfde hij niet meer naar beneden...

Het katje zat al ruim 24 uur in de top van de boom, maar toen schoten de dierenambulance en de brandweer hem te hulp. Een medewerker van de dierenambulance klom in het bakje van een hoogwerker om het beestje uit de boom te plukken. Ondertussen waren veel omwonenden uit hun huizen gekomen om de reddingsactie van dichtbij te volgen.

Applaus voor redder

Het katje leek te beseffen dat de vreemdeling in het bakje er was om hem te helpen, en kwam helemaal uit eigen beweging naar zijn redder in nood toegekropen. Eenmaal weer veilig op vaste grond kreeg de kittenredder applaus van de omstanders. De kitten is daarna luid miauwend overgedragen aan zijn baasje.

Beeld: SQ Vision

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.