Terug

Volg Hart van Nederland

Aantal nieuwe coronabesmettingen flink gedaald, bijna 1.500 minder dan zondag

Aantal nieuwe coronabesmettingen flink gedaald, bijna 1.500 minder dan zondag

Milieu en Gezondheid

14 dec 2020, 14:20

Het aantal nieuwe coronabesmettingen is in de afgelopen dag voor het eerst in een week tijd weer afgenomen. Tussen zondag- en maandagochtend werden er bij gezondheidsdienst RIVM 8.496 positieve tests geregistreerd. Een dag eerder waren dat er nog 9.924. Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog Op maandagen ligt het aantal meldingen vaak wat lager dan op andere dagen, omdat in de weekenden minder mensen zich laten testen. Het aantal van bijna 8.500 nieuwe gevallen is wel hoger dan op eerdere maandagen. Precies een week geleden meldde het RIVM iets meer dan 7.100 positieve tests, de week daarvoor waren het er bijna 4.600. Het aantal nieuwe besmettingen nam de afgelopen week een vlucht. Zondag werden er bijna 10.000 positieve tests gemeld bij het RIVM. Dat is een ruime verdubbeling vergeleken met enkele weken geleden en het hoogste aantal sinds 1 november. Lees ook: 'Harde lockdown tot half januari: kabinet wil winkels en scholen sluiten' Vanwege de oplopende besmettingscijfers zou het kabinet over willen gaan op een harde lockdown, bevestigen Haagse bronnen. Nederland gaat tot en met 19 januari op slot: bijna alles moet dicht, inclusief scholen. Premier Mark Rutte geeft maandagavond een toespraak vanuit het Torentje, waarin hij de nieuwe maatregelen zal toelichten. De toespraak van Rutte is vanaf 19.00 uur live te volgen op SBS6, hartvannederland.nl en in de Hart van Nederland-app

Grootste brandhaarden

Het aantal geregistreerde coronadoden steeg in het afgelopen dag met 35. Dat wil echter niet zeggen dat al deze mensen in het laatste etmaal zijn overleden, sterfgevallen worden soms met vertraging doorgegeven aan het RIVM. Op zondag werden er 29 sterfgevallen gemeld. De grootste coronabrandhaard van het land is Amsterdam. Daar zijn in de afgelopen dag 346 nieuwe gevallen bijgekomen. Een dag eerder waren dat er nog 338. De hoofdstad wordt gevolgd door Rotterdam: daar daalde het aantal besmettingen van 301 naar 249. Hierna volgt de derde stad van het land Den Haag (168).

Ziekenhuisopnames

In de afgelopen dag zijn er in totaal 220 nieuwe coronapatiënten opgenomen. Op dit moment liggen er in de ziekenhuizen 1.872 mensen die corona hebben, 105 meer dan een dag eerder. Dat is het hoogste aantal sinds 24 november. Van de opgenomen coronapatiënten liggen er 503 op de intensive care, zes meer dan op zondag. Bekijk video: Meekijken op de corona-afdeling van het Franciscus tijdens tweede golf Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) meldt verder dat er in het afgelopen etmaal twaalf coronapatiënten zijn overgeplaatst, waaronder één ic-patiënt. Redactie/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.