Terug

Volg Hart van Nederland

Leerlingen Friese school bedanken docent op bijzondere wijze, actie gaat viral

nieuws

16 dec 2020, 13:45

Wat begint als een doodnormale werkdag op de school van docent Conrad Berghoef, werd al snel een tranendal. Maar dan wel een van de vrolijke soort! Zijn leerlingen hadden namelijk een prachtige, hartverwarmende actie voor Conrad in petto... Net als alle andere scholen moet ook de ROC-school Friese Poort Drachten switchen naar thuisonderwijs. En daar komt dus ook lessen en overleg via videobellen bij kijken. De docent Nederlands wilde net zo'n sessie beginnen, zelfs met frisse tegenzin, toen hij ontdekte dat alle leerlingen de camera nog uit hadden staan. Maar dat deden ze met een goede reden. Lees ook: Justus (24) gaat viral met zijn spannende video's van… spoorbomen

Bedankt, Conrad

"Ik kan helemaal niemand zien," zegt Conrad op het moment dat een van zijn leerlingen vraagt of hij iets in beeld ziet. De digitaal aanwezige, hoorbare jeugd begint te gniffelen. Ineens plopt bij iedere leerling de camera aan. En allemaal houden ze een zelfgemaakt bordje omhoog: "Lieve Conrad, bedankt!" Lees ook: Aiden (5) helpt grensrechter tijdens Feyenoord-NAC op hilarische wijze en gaat viral De actie doet hem veel. De Friese docent is er zelfs lange tijd stil van en veegt de tranen uit zijn ogen. "Jemig..." weet hij na een lange tijd uit te brengen. "Volgens mij ben ik nog nooit zo lang stil geweest..."

Viral

Conrad heeft de opgenomen videobelsessie op Twitter geplaatst. Daar gaat het als een trein en is het inmiddels behoorlijk viral aan het gaan, met op moment van schrijven ruim 4000 likes en bijna 1000 retweets. Lees ook: Middelbare scholieren vinden thuisles 'wel chill', docenten vrezen achterstanden De boodschap van de leerlingen lijkt geïnspireerd door eenzelfde soort acties uit onder andere Amerika. Daar werden diverse docenten door leerlingen verrast met een lieve boodschap. Vaak willen ze de leraar een hart onder de riem steken, omdat thuisonderwijs veel van docenten vraagt. Ook oud-president Obama droeg onlangs zijn steentje bij, door docenten op soortgelijke wijze te verrassen. De hartverwarmende beelden van Conrad zijn hieronder te bekijken: https://twitter.com/conradberghoef/status/1339155307927400449

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.