Terug

Volg Hart van Nederland

Erik scheurt op het water met zijn varende 'Smartamaran'

nieuws

15 juni 2023, 23:13

Hij heeft een afgekeurde Smart, woont op een boot, heeft alles in huis voor op het water en is ook nog eens reuze handig. Erik de Boer uit Baarn bedacht de 'smartamaran'. Een omgebouwde auto: een smart en catamaran in één. Sinds afgelopen zaterdag scheurt 'ie ermee op de Eem.

Erik wist niet wat hij aan moest met zijn afgekeurde auto. Zijn Smart is al 23 jaar oud en opknappen heeft geen zin meer en slopen is ook zo zonde. En toevallig had hij nog twee drijvers liggen van een oude catamaran. Waarom deze twee niet samenvoegen? Een catamaran is een boottype met twee parallelle drijvers, ook wel rompen, die met elkaar verbonden zijn door een dek of brug.

Grapje

De Boer heeft het niet alleen gedaan, zijn buurmannen wilden gelijk helpen. Zijn buurman kwam zelfs met de naam voor de 'boot'. Het was de bedoeling om zijn eerste rit al tijdens de Sinterklaasintocht te maken, maar daar was de 'smartamaran' nog niet klaar voor. Afgelopen weekend dus wel.

De reacties van mensen vindt Erik heerlijk om te zien. Het begon als grapje, maar zodra hij met zijn smartamaran voorbij gaat beginnen mensen te lachen, zwaaien ze even en worden er filmpjes en foto's van gemaakt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.