Terug

Volg Hart van Nederland

Zwaan raakt verstrikt in visdraad en haken: 'Ruim je vistuig op!'

Zwaan raakt verstrikt in visdraad en haken: 'Ruim je vistuig op!'

Dieren

14 juni 2023, 20:14

Een zwaan die waarschijnlijk hoopte zelf een lekker maaltje te scoren in een sloot in Den Helder, werd zelf ineens 'prooi'. De vogel kwam vast te zitten in visdraad en haken, die mensen daar hadden laten slingeren. Medewerkers van de dierenambulance moesten uitrukken om het dier te bevrijden uit de benarde situatie.

Iemand zag de zwaan bij een sloot dobberen en merkte op dat de zwaan niet wegging toen ze dichterbij kwamen, schrijft Dierenambulance Den Helder op Facebook. Medewerkers Nick en Bert, die op de melding afkwamen, zagen al snel waarom.

Een wonder

"Onze collega's hebben de zwaan opgetild en zagen gelijk vistuig om beide poten gewikkeld", schrijven ze. En dat is niet ongevaarlijk. "Meerdere haken en lijnen zaten in de poten, de zwaan kon ze niet meer bewegen. Dat de zwaan uit zichzelf op de kant kon komen, is een wonder."

De ambulancemedewerkers schoten de zwaan meteen te hulp en konden ter plaatse alle rommel verwijderen. Hoewel zwanen erom bekendstaan dat ze soms agressief kunnen reageren, bleef het dier heel rustig. "Alsof hij wist dat we hem wilde helpen."

'Ruim je spullen op'

Na 15 minuten waren de poten van de watervogel weer vrij en kon de zwaan van zijn vrijheid genieten. De bewoner van de achtertuin waar de zwaan is gevonden, heeft aangegeven om een oogje in het zeil te houden goed. De dierenambulance heeft één boodschap voor hun lezers: "Ruim je vistuig op!"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.