Terug

Volg Hart van Nederland

Hulpverlener van soa-poli zocht 'intiem contact' met cliënten

Hulpverlener van soa-poli zocht 'intiem contact' met cliënten

112

14 juni 2023, 14:07

Een hulpverlener van de GGD Amsterdam heeft tijdens zijn werkzaamheden op de soa-poli contact in de privésfeer proberen te zoeken met cliënten. Inmiddels is de medewerker geschorst. Het incident wordt op dit moment onderzocht.

Stadszender AT5 schrijft dat burgemeester Femke Halsema en wethouder Alexander Scholtes dit via een brief aan de gemeenteraad hebben laten weten. Het vermeende wangedrag van de medewerker zou aan het licht zijn gekomen nadat een cliënt hierover een klacht indiende bij de GGD.

Duidelijk wordt dat tenminste twee cliënten zijn benaderd 'met het kennelijke doel van intiem contact', aldus Halsema en Scholtes. Van één cliënt is bekend dat die op bezoek is geweest bij het huis van de GGD-medewerker.

'Ernstige schade'

Halsema en Scholtes vinden het incident kwalijk, aangezien de veiligheid en betrouwbaarheid van de gezondheidsorganisatie ter discussie zijn gesteld. "Juist hier heeft een medewerker misbruik gemaakt van zijn positie als hulpverlener van kwetsbare cliënten", zo stellen ze. "Hiermee heeft betrokkene het belang van de cliënten, dat van de gemeente en daarmee van de GGD ernstige schade toegebracht."

De burgemeester en wethouder kunnen niet uitsluiten dat er andere vergelijkbare incidenten hebben plaatsgevonden. De gemeente Amsterdam denkt na over hoe het makkelijker gemaakt kan worden om dit soort misstanden te melden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.