Terug

Volg Hart van Nederland

Zwemmer (21) verdrinkt bij reddingspoging op Vinkeveense Plassen

112

13 juni 2023, 09:09

Een 21-jarige zwemmer uit Amsterdam die maandagavond in problemen raakte op de Vinkeveense Plassen is overleden. Dat laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht weten na berichtgeving van RTV Utrecht. Een andere drenkeling, een 25-jarige Fransman, die uit het water werd gehaald, ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Volgens de woordvoerder is het nog een raadsel hoe de zwemmers in de problemen zijn gekomen. Rond 21.45 uur meldde de veiligheidsregio dat er twee drenkelingen uit het water waren gehaald. "Het was een paniekerige situatie, en het was lang onduidelijk of het om zwemmers, opvarenden van een boot of duikers ging."

Een persoon werd door omstanders aan de wal gebracht, de ander door brandweerduikers. Daarna zijn ze naar het ziekenhuis gebracht. Over hun identiteit is nog niks bekendgemaakt.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.