Terug

Volg Hart van Nederland

Burgemeester sluit Poolse supermarkt Aalsmeer na explosie

Burgemeester sluit Poolse supermarkt Aalsmeer na explosie

112

10 dec 2020, 22:42

Supermarkt Biedronka in Aalsmeer gaat voorlopig niet meer open. Dat heeft burgemeester Gido Oude Kotte donderdagavond besloten. Bij de Poolse supermarkt vond dinsdag een verwoestende explosie plaats, die volgens de burgemeester "enorme impact" had. De supermarkt aan de Ophelialaan in Aalsmeer en enkele aangrenzende woningen zijn door de explosie zwaar beschadigd. Eén woning is zelfs volledig uitgebrand en ook een voertuig stond in brand. Diezelfde dag vond ook een explosie plaats bij een Poolse supermarkt in Heeswijk-Dinther met de naam Biedronka. En een dag later was er opnieuw een explosie bij een supermarkt met die naam, nu in Beverwijk. Lees ook: Brand en explosie verwoesten Poolse supermarkten in Aalsmeer en Heeswijk-Dinther: 'Hele zaak stond in de fik'

Gevaar voor bewoners

Volgens de burgemeester van Aalsmeer heeft de explosie in zijn gemeente direct gevaar opgeleverd voor de veiligheid van de bewoners in omliggende woningen en nabijgelegen winkels. Ook is op dit moment nog niet duidelijk wat het motief is voor het plaatsen van explosieven. Lees ook: Bewoners boven Poolse supermarkten doodsbang: 'We leggen iedere avond een vluchtpakket klaar' "Hiermee bestaat er mogelijk een verhoogd risico voor opnieuw een ernstige openbare ordeverstoring", aldus de burgemeester in een persbericht. Daarom heeft hij besloten dat de Biedronka-supermarkt in Aalsmeer voor onbepaalde tijd gesloten blijft. "Om zo het risico op herhaling te voorkomen en orde en rust in en rondom het pand te herstellen."

'Enorme impact'

De burgemeester heeft zelf gesprekken gehad met omwonenden en ondernemers. "Daardoor is mij duidelijk geworden dat de explosie een enorme impact heeft gehad", aldus Oude Kotte. "Vooral de onduidelijkheid over de toedracht van de explosie en de twee vergelijkbare incidenten in andere plaatsen, maakt dat de bewoners en ondernemers in de Ophelialaan erg ongerust zijn en vrezen voor herhaling." Oude Kotte hoopt dat door de supermarkt voorlopig te sluiten, de rust terugkeert in de omgeving. Lees ook: Eigenaar Poolse supermarkten wil politiebeveiliging bij alle winkels

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.