Terug

Volg Hart van Nederland

Bewoners Utrechtse flat staan midden in de nacht op straat door brand

112

19 juni 2023, 07:21

In de nacht van zondag op maandag heeft er een hevige brand gewoed in een flatgebouw aan de Hanoidreef in Utrecht. Volgens de veiligheidsregio moesten dertig woningen worden ontruimd. Bij de brand raakte één persoon gewond.

De brand is inmiddels onder controle en geblust door de brandweer. Hulpdiensten, waaronder meerdere ambulances, waren snel ter plaatse om bewoners te behandelen die rook hadden ingeademd. Meerdere van hen zijn door ambulancepersoneel nagekeken, een persoon is met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis vervoerd.

Ergens anders slapen

De brandweer heeft de woningen die geen schade hebben opgelopen door rook en roet vrijgegeven. Voor de bewoners die niet zelf voor tijdelijke opvang konden zorgen, heeft de gemeente opvangfaciliteiten geregeld. Zo worden enkele bewoners opgevangen in een sporthal in de buurt.

Het is nog niet bekend wat de oorzaak van de brand is en hoeveel schade er is ontstaan aan het gebouw en de woningen.

Beeld: Koen Laureij

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.