Terug

Volg Hart van Nederland

Buurvrouw raakt gewond bij woningbrand als ze slapende bewoners wil waarschuwen

112

12 juni 2023, 09:37

Bij een dubbele woningbrand aan de Molenweg in het Drentse Havelte is een persoon lichtgewond geraakt. Dat gebeurde niet tijdens de brand, maar toen de persoon de slapende bewoners wilde waarschuwen voor het vuur. Dat bevestigt een woordvoerder van Veiligheidsregio Drenthe aan Hart van Nederland.

De brand ontstond rond 01.30 uur bij een twee-onder-een-kap woning en verspreidde zich razendsnel. De vuurhaard begon onder een overkapping en sloeg al snel over naar de woning. Ook de naastgelegen woning raakte beschadigd.

Deur ingetrapt

Door snel ingrijpen van een achterbuurvrouw wisten de bewoners veilig de woning te verlaten. Zij zag dat de vlammen snel om zich heen sloegen en trapte de deur in. Daarbij raakte zij wel gewond door het glas. Door de actie van de vrouw wisten alle drie de bewoners veilig de woning te verlaten.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse en het vuur was binnen drie kwartier onder controle. Een hoogwerker van de brandweer werd ingezet om de laatste vlammen van dichtbij te bestrijden. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Drenthe heeft het ambulancepersoneel vier personen nagekeken en behandeld voor lichte verwondingen. Het was niet nodig om de bewoners of de buurvrouw naar het ziekenhuis te vervoeren.

Woning onbewoonbaar

De omvang van de schade is enorm, zoals te zien is op de beelden. De bewoners hebben de afgelopen nacht elders moeten doorbrengen. De getroffen woning is door de brand onbewoonbaar geworden, de naastgelegen woning is nog wel bewoonbaar maar heeft wel rookschade opgelopen. De brandweer zal maandag de rook uit de woning halen.

Het is niet duidelijk hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

Beeld: Persbureau Meter

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.