Terug

Volg Hart van Nederland

Ontdekt: zo kun je tóch verwijderde berichten in Whatsapp zien

WhatsApp

16 juni 2023, 20:34

Wist je dat er een slinkse manier is om verwijderde WhatsApp-berichten weer te bekijken? Een functie op Android-apparaten maakt dit mogelijk. Hoe het werkt, leggen we uit in dit artikel.

Bij WhatsApp heb je de optie om verzonden berichten te verwijderen. Maar Android heeft een speciale functie genaamd 'Meldingsgeschiedenis' die alle notificaties die je ontvangt op je telefoon registreert.

En ja, dus ook WhatsApp-berichten. Dus voordat iemand dat grappige of gênante bericht verwijdert, is de kans groot dat je al een melding hebt ontvangen en deze staat dan veilig gearchiveerd in je meldingsgeschiedenis.

Hoe doe je dat?

Met deze makkelijke stappen kan je de meldingengeschiedenis aanzetten op je telefoon met Android 11 of nieuwer:

  1. Ga naar de instellingen op je telefoon.

  2. Ga naar 'Meldingen'

  3. Ga naar 'Meldingengeschiedenis'

  4. Zet de 'Meldingengeschiedenis' aan

Op de 'Meldingsgeschiedenis'-pagina zul je de recentste meldingen bovenaan zien staan. Onder deze recente meldingen vind je de meldingen van elke app van de afgelopen 24 uur. Als je de WhatsApp-meldingen bekijkt, zul je zien dat je verwijderde berichten daar gewoon te zien zijn.

De truc werkt wel alleen voor berichten die je ontvangt nadat je de functie hebt geactiveerd. Het zal geen berichten terugbrengen die al zijn verwijderd voordat je de functie hebt ingeschakeld.

Bekijk het verhaal van Wendy. Zij lokte een WhatsApp-oplichter meesterlijk in de val:

Wendy lokt Whatsapp-oplichter meesterlijk in de val
2:01
Wendy lokt Whatsapp-oplichter meesterlijk in de val

Hoe zit het met iPhone?

Kun je ook op een iPhone verwijderde berichten op WhatsApp via deze dezelfde methode terughalen? Nee, helaas. Dat komt door restricties die Apple heeft ingesteld op de manier waarop meldingen worden gelezen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.