Terug

Volg Hart van Nederland

Eindelijk: binnenkort kun je via WhatsApp foto's in hoge kwaliteit versturen

Eindelijk: binnenkort kun je via WhatsApp foto's in hoge kwaliteit versturen

WhatsApp

7 juni 2023, 18:18

Goed nieuws voor de gebruikers van WhatsApp: in een nieuwe update zal het mogelijk worden om foto's in hoge kwaliteit te versturen. Tot nu toe comprimeert de app afbeeldingen nog, wat zorgt voor kwaliteitsverlies. De nieuwe functie komt naar zowel iOS als Android.

Dat schrijft techplatform Bright. Momenteel is de functie alleen nog beschikbaar via een testversie, een zogeheten bètaversie van de berichtenservice. Op screenshots die online zijn verschenen is te zien dat er een knop tijdens het uploaden van een foto verschijnt, waar 'HD' op staat.

Niet altijd is WhatsApp positief in het nieuws, criminelen gebruiken de chatservice namelijk steeds meer en meer. Wendy lokte een WhatsApp-oplichter meesterlijk in de val:

Wendy lokt Whatsapp-oplichter meesterlijk in de val
2:01
Wendy lokt Whatsapp-oplichter meesterlijk in de val

Voor- en nadelen

Als je die knop indrukt zal WhatsApp een hogere kwaliteit versie van de foto versturen. Overigens zal er nog wel een beetje compressie plaatsvinden, maar een stuk minder dan voorheen. Foto's in HD zien er veel beter uit en zijn bijvoorbeeld veel beter geschikt om te printen. Ook kun je er beter op inzoomen en zijn er dus meer details te zien.

Nadeel is dat de bestanden groter worden. Dit heeft als gevolg dat je, mocht je daarmee te maken hebben, sneller door je internetbundel heen bent als je niet via WiFi verbonden bent. Maar gelukkig blijft de optie om in lage kwaliteit foto's te versturen gewoon nog bestaan. Of zorg ervoor dat je dus via een router verbonden bent.

Wie mag aan de slag?

De functie is de komende tijd alleen beschikbaar voor testers op zowel iPhone als Android. Binnenkort zal de uitrol naar meer gebruikers plaatsvinden. Wanneer het grote publiek met de hogere kwaliteit foto's aan de slag kan is nog niet bekend, maar aangezien het nu in de bètafase is zal het niet lang meer duren.

De functie gaat alleen gelden voor foto, niet voor video. Overigens is daar wel een trucje voor, schrijft Bright: je kunt een hogere kwaliteit video verzenden door deze als 'document' te verzenden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.