Terug

Volg Hart van Nederland

Cody Gakpo blij met oranjegekte in Duitse steden: 'Motiveert ons enorm'

EK

8 juli 2024, 15:08

De voetballers van het Nederlands elftal kunnen niet aan alle verzoeken voor kaarten voor de halve finale van woensdagavond tegen Engeland op het EK voldoen. "Het is logisch dat er steeds meer mensen hiernaartoe willen komen", zei Cody Gakpo op een persmoment van Oranje in Wolfsburg.

"Maar zoveel kaarten krijgen wij ook weer niet. Wij zien wel steeds beelden van al onze fans rond duels. Dat motiveert ons enorm", aldus Gakpo.

De KNVB heeft 8000 kaarten voor de wedstrijd in het Signal Iduna Park, dat op het EK plaats biedt aan 62.000 fans. De UEFA heeft ook 1500 tickets aan Nederlandse fans verkocht.

Supporters van het Nederlands elftal nemen voor de halve eindstrijd plaats op de wereldberoemde 'Gelbe Wand'. Op last van de UEFA zijn alle staanplaatsen veranderd in zitplekken.

Woekerprijzen

De KNVB verwacht, na overleg met lokale autoriteiten, dat er minimaal 75.000 Nederlanders naar Dortmund komen. Veel van die fans hebben geen ticket voor de halve finale. Op internet worden de goedkoopste kaarten voor meer dan 700 euro aangeboden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.