Terug

Volg Hart van Nederland

Van der Weijden haalt met elfstedentriatlon 4,7 miljoen op: 'Intens dankbaar en blij'

Van der Weijden haalt met elfstedentriatlon 4,7 miljoen op: 'Intens dankbaar en blij'

Sport

26 juli 2023, 21:48

Maarten van der Weijden heeft met zijn elfstedentriatlon in totaal 4,7 miljoen euro opgehaald voor kankeronderzoek. Dat heeft zijn stichting bekendgemaakt. De olympisch kampioen zwom halverwege juni 200 kilometer, fietste 200 kilometer en wandelde 200 kilometer, met zo min mogelijk slapen en rusten tussendoor.

De helft van het bedrag is opgehaald door mensen die zijn actie sponsorden. Hoofdsponsor Reggeborgh verdubbelde elke donatie. Het opgehaalde bedrag stond nadat Van der Weijden in Leeuwarden was gefinisht op 3,7 miljoen euro.

"Wij zijn enorm trots op de prestatie die Maarten heeft geleverd. Hij heeft alles gegeven en daarmee een prachtig bedrag opgehaald", zegt Inge Wessels van Reggeborgh. "Onderzoek naar de elf geselecteerde kankeronderzoeken is heel erg belangrijk en met het verdubbelen van de donaties kunnen alle onderzoeken worden uitgevoerd."

"Ik ben intens dankbaar en blij. Het mogelijk maken van de elf onderzoeken is altijd het belangrijkste geweest waarom ik de elfstedentriatlon wilde doen. Het is gelukt!", reageert Maarten van der Weijden, die zelf genas van leukemie.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland..

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.