Terug

Volg Hart van Nederland

Van der Weijden finisht elfstedentriatlon zaterdag nog niet: 'Hij moet nu eerst rusten'

112

24 juni 2023, 16:00

Voormalig olympisch kampioen Maarten van der Weijden rondt zijn elfstedentriatlon zaterdag vermoedelijk nog niet af. Dat bevestigt zijn woordvoerster na berichtgeving van de Leeuwarder Courant. Van der Weijden zou eigenlijk zaterdagmiddag in Leeuwarden aankomen, maar volgens zijn woordvoerster is hij te uitgeput. "Hij moet nu eerst een slaapmoment nemen in Dokkum", zegt ze.

Het is momenteel onbekend wanneer Van der Weijden precies zal finishen, volgens de woordvoerster. "Dat hangt af van de hoeveelheid slaap die hij krijgt. Het kan mogelijk morgenochtend worden, maar ik durf niet te zeggen of het vroeg in de ochtend of later zal zijn."

Elfstedentriatlon

De elfstedentriatlon van Van der Weijden bestaat uit drie opeenvolgende onderdelen: 200 kilometer zwemmen, 200 kilometer fietsen en 200 kilometer wandelen, met zo min mogelijk slaap en rust tussendoor. De opbrengst van zijn prestatie gaat naar kankeronderzoek. Op de website van het evenement staat de teller op dit moment op meer dan 1,3 miljoen euro.

De olympisch kampioen heeft zich al vaker ingezet voor de strijd tegen kanker door deel te nemen aan dergelijke evenementen. In 2021 haalde hij bijvoorbeeld 80.000 euro op met een vierdaagse zwemtocht in een stromingszwembad. Eerder dat jaar deed hij ook een thuistriatlon, die plaatsvond in en rond zijn eigen huis. In juni 2019 voltooide Van der Weijden de 200 kilometer lange Elfstedentocht in 75 uur zwemmen. In 2018 moest hij deze uitdaging voortijdig staken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.