Terug

Volg Hart van Nederland

Johan en René zijn het oneens over De Jonge: 'Hij is nu toch wel klaar'

Johan en René zijn het oneens over De Jonge: 'Hij is nu toch wel klaar'

Politiek

8 apr 2022, 08:37

Johan Derksen en René van der Gijp zijn het niet eens over de toekomst van Hugo de Jonges politieke carrière. Is het terecht dat hij een motie van wantrouwen overleefde, vragen de heren van Vandaag Inside zich donderdagavond tijdens de uitzending hardop af.

Hugo de Jonge bood donderdag zijn "oprechte excuses" aan voor het feit dat hij niet duidelijk heeft gemaakt dat hij contact heeft gehad met Sywert van Lienden over de omstreden mondkapjesdeal. Dat zei hij in het Kamerdebat. Hij overleefde vervolgens een motie van wantrouwen.

'Lachwekkend'

Johan Derksen vindt het terecht dat de voormalig coronaminster mag aanblijven. "De Jonge wegsturen, wat was Nederland daarmee opgeschoten?" Onzin, vindt Van der Gijp. "Hugo de Jonge is nu toch wel klaar. Wat hij in die coronacrisis aan het lullen was, was toch ook lachwekkend? Hij stond daar zonder enige kennis van zaken."

De Jonge, die inmiddels minister voor Volkshuisvesting is, verklaarde nu tegen de Tweede Kamer dat hij "onbedoeld" geen melding heeft gemaakt van de contacten tussen hem en Van Lienden. De bewindsman benadrukte dat hij niets te maken heeft gehad met de inhoud van de mondkapjesdeal of de onderhandelingen daarover.

'Betrokkenheid niet goed toegelicht'

"Ik heb wel contact gehad óver Van Lienden op het departement", aldus De Jonge. Dat bleek echter niet goed uit informatie die eerder met de Kamer is gedeeld. "Mijn betrokkenheid is daardoor niet goed toegelicht geweest en daarvoor wil ik mijn oprechte excuses maken", zei hij tijdens het debat.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.