Terug

Volg Hart van Nederland

Actiegroep beplakt huis Femke Halsema met posters: 'Handen af van Zwarte Piet'

Actiegroep beplakt huis Femke Halsema met posters: 'Handen af van Zwarte Piet'

Politiek

7 nov 2020, 09:44

De Zwarte Pieten Actiegroep is vrijdagnacht langs geweest bij de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. Met krijt zijn protestteksten op de stoep geschreven en haar huis is beplakt met posters. "Handen af van Zwarte Piet", staat op de plakkaten. "Zwarte Pieten van Nederland kiest Zwarte Piet en Zwarte Pieten Actiegroep hebben vannacht uit protest met protestborden, posters en krijtteksten de ambtswoning van Femke Halsema versierd", schrijft de Zwarte Pieten Actiegroep op Twitter. "Met als doel protest aan te tekenen tegen haar besluit de demonstratie van vandaag op de Dam in Amsterdam te verbieden." Volgens de actiegroep meet de burgemeester met twee maten. "De Black Lives Matter-demonstratie op 1 juni is wel toegestaan." De groep zegt een bezwaarschrift te hebben ingediend. Lees ook: Duizenden betogers op de Dam tegen politiegeweld VS en racisme in Nederland Op Twitter meldt de Zwarte Pieten Actiegroep dat er twee politiewagens voorbij reden terwijl ze de woning van Halsema aan het 'versieren' waren. Die zouden zijn doorgereden.

Ook actie bij Facebook

Naast een bezoek aan de ambtswoning van Halsema zijn de demonstranten ook langsgegaan bij meerdere Amsterdamse stadsdeelkantoren en bij het kantoor van Facebook. Volgens de groep meet ook het social media-bedrijf met twee maten. "Een afbeelding van Zwarte Piet over de discussie mag wel, maar zonder discussie wordt er gecensureerd." Facebook kondigde in augustus aan dat het plaatsen van beelden van blackface, waaronder Zwarte Piet, voortaan verboden is. Foto's van Zwarte Piet mogen alleen worden geplaatst als deze portrettering wordt afgekeurd, of ter illustratie bij een bericht over de maatschappelijke discussie. Lees ook: Facebook en Instagram verbieden foto's en filmpjes Zwarte Piet

Protestactie 1/3@Zwartepiethelp en wij hebben uit protest met protestborden posters en krijtteksten ambtswoning #halsema versierd met als doel protest aan te tekenen tegen haar besluit verbieden demonstratie vandaag op de Dam #Amsterdam Meer info https://t.co/dsCSj2SbBB pic.twitter.com/AybRy5xosW

— Zwarte Pieten Actiegroep (@ActiePieten) November 7, 2020 [gallery ids="1224877,1224876,1224874,1224873,1224875"]

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.