Terug

Volg Hart van Nederland

Dit willen partijen met asiel en migratie: 'Is het een foutje om hierop te focussen?'

Politiek

10 nov 2023, 07:44

Het huidige demissionaire kabinet is gevallen, omdat ze er op het onderwerp asiel niet uitkwamen. De ene partij noemt het een 'asielcrisis', de ander een 'opvangcrisis'. Hoewel Nederlanders vooral veel horen over volle zalen in Ter Apel, bestaat migratie voor 80 procent uit andere migranten dan asielzoekers.

'Is het een foutje? Deze verkiezingen, om hierop te focussen?', vraagt Sam Hagens zich af in de tweede aflevering van podcast 'Wat te kiezen?'. Na 13 jaar VVD-bewindspersonen op de portefeuille asiel gaat het nog steeds niet echt goed, constateert Hagens. Toch lijkt het er niet op dat de partij van Dilan Yesilgöz hierop afgerekend gaat worden: 'Als je de peilingen ziet niet', reageert Merel Ek.

Asielquotum of migratiesaldo?

Partijen verschillen van links tot rechts in of ze de asiel- en migratieinstroom willen beperken, en zo ja: hoe. Van asielquota tot migratiesaldo, de grootste verschillen worden in deze aflevering uitgeplozen, zodat de kiezer zich niet aan de honderden pagina's aan verkiezingsprogramma's hoeft te wagen.

In deze nieuwe podcast ‘Wat te kiezen?’ van Hart van Nederland bespreken politiek verslaggevers Merel Ek en Sam Hagens vijf grote verkiezingsthema’s: wonen, migratie, gezondheidszorg, bestaanszekerheid en klimaat. Wat zeggen verschillende partijen daarover en hebben ze oplossingen voor de grote uitdagingen?

Wil jij ook weten wat er te kiezen valt? Luister hier de tweede aflevering:

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.