Terug

Volg Hart van Nederland

Wat willen partijen met wonen? 'Als het aan Caroline ligt ben je welkom om terug te komen'

Politiek

6 nov 2023, 13:32

In de nieuwe podcast 'Wat te kiezen?!' van Hart van Nederland bespreken politiek verslaggevers Merel Ek en Sam Hagens vijf grote verkiezingsthema’s: wonen, migratie, gezondheidszorg, bestaanszekerheid en klimaat. Wat zeggen verschillende partijen daarover en hebben ze de oplossingen voor de grote uitdagingen?

In de eerste aflevering komt het onderwerp wonen aan bod. En de woningnood is hoog. Sterker nog: uit onderzoek blijkt dat dit een thema voor mensen een grote reden is om te gaan stemmen. Maar wat gaat de politiek aan het tekort aan woningen doen? Sam en Merel hebben tien partijprogramma’s doorgespit om te kijken of de partijen daar een antwoord op hebben.

Dik of beetje vaag

"De partijprogramma’s zijn soms heel dik of een beetje vaag", zegt Merel. "Door snel een aantal onderwerpen langs te lopen, hopen we luisteraars in korte tijd toch wat mee te geven over wat verschillende partijen willen."

De afleveringen duren ongeveer 15 minuten. Sam geeft toe dat het kort is: "In die tijd kunnen we natuurlijk nooit alles behandelen, maar belangrijke dingen hebben we er in deze tijd wel kunnen uitlichten."

Wil jij ook weten wat er te kiezen valt? Luister hier de aflevering:

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.